sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Porsaankyljyksiä sinappisessa marsala-kermakastikkeessa

Sattuipa vähän hölmösti pari samantyyppistä kastikekokeilua peräkkäisille päiville. Eilisen kanaruoan kastikkeen maustoi sinappi ja samaa sinappia lusikoin possunkyljystenkin kastikkeeseen. Mutta siinä missä kana uiskenteli siiderissä, possu sukelsikin marsalaan.


4 porsaankyljystä
suolaa
mustapippuria
rypsiöljyä ja voita paistamiseen
2,75 dl marsala-viiniä
2,5 dl kermaa
1,5 tl karkeaa Dijon-sinappia
2 - 3 rkl kapriksia
(suolaa)

Lisäksi:
perunoita
kuivattua timjamia
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä


Ota kyljykset huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen paistamista. Mausta ne suolalla ja mustapippurilla molemmilta puolilta.

Valuta kaprikset hyvin.

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Kuumenna (mielellään uuninkestävällä) pannulla rypsiöljyä ja nokare voita. Paista kyljysten molemmille puolille kauniin ruskea pinta (pari minuuttia per puoli).

Nosta pannu uuniin ja anna paista kyljyksiä noin 15 minuuttia. Jos pannu ei kestä uunia, siirrä kyljykset uunivuokaan ja huuhtaise pannu pienellä määrällä vettä ja kaada neste vuokaan.

Pese ja kuivaa perunat. Leikkaa ne lohkoiksi ja kaada uunivuokaan. Mausta suolalla, timjamilla ja mustapippurilla. Pirskottele päälle oliiviöljyä. Sekoita. Kun kyljykset ovat olleet uunissa noin 10 minuuttia, laita myös perunat uuniin. Anna perunoiden olla uunissa vartin verran.

Kun kyljykset ovat olleet uunissa 15 minuuttia, ota pannu uunista. Nosta kyljykset pannulta ja kääri ne folioon. Anna levähtää.

Mikäli pannulla on paljon rasvaa, kaada suurin osa pois. Laita pannu liedelle ja kaada pannulle marsalaviini. Keitä kokoon kunnes nesteestä on jäljellä noin puolet. Kaada pannulle kerma ja anna kiehua kunnes neste on kiehunut kokoon ja kastike tarttuu hyvin lusikkaan.

Siirrä pannu levyltä ja sekoita mukaan sinappi ja kaprikset. Tarkista suola.

Ota perunat uunista kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet hieman väriä pintaansa.

Laita kyljykset tarjoiluastiaan ja lusikoi niiden päälle kastiketta. Tarjoile lisukkeena lohkoperunoita.

1 kommentti:

  1. Kiva resepti...en usein itse laita possua mutta talvella joskus tulee tehtyä. Terveisin Annelta (uusi ruokabloggaaja) Maalaisbistrosta. Sieltä löytyy muuten tosi helppo ja hyvä possuresepti miesten makuun!

    VastaaPoista