lauantai 8. joulukuuta 2012

Quesadillat uunissa

Uutena vuotena olen useasti tehnyt texmex-ruokaa. Näitä uunissa tehtyjä quesadilloja voisi harkita nytkin vuodenvaihteen pikaiseksi ruoaksi. Jos jauhelihan ja salsan tekee etukäteen, quesadillat saa valmiiksi yhdessä hujauksessa. Annoksesta tulee kolme runsaasti täytettyä quesadillaa, mutta täytteen pystyy kyllä venyttämään neljäänkin quesadillaan, jolloin tortilloja tarvitaan tietysti 8.


6 keskikokoista tortillaa 
 
400 g jauhelihaa
pieni sipuli suikaleina tai kuutioina
noin puoli pussia valmista tacomaustetta tai maun mukaan

annos salsaa tämän ohjeen mukaan
300 g mozzarellaraastetta

punainen suippopaprika viipaleina tai paprikakuutioita tai tomaattikuutioita
1 dl ohuita purjosuikaleita
10 mustaa oliivia viipaleina

Valmista salsa ohjeen mukaan.

Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla. Mausta tacomausteella. Lisää puoli desiä vettä. Paista, kunnes vesi on haihtunut.

Jaa 1/3 juustoraasteesta tasaisesti kolmelle (tai neljälle) tortillalle. Levitä juustoraasteen päälle puolet salsasta. Levitä salsan päälle jauhelihaseos. Ripottele jauhelihan puolet lopusta juustoraasteesta. Paina toinen tortilla juustoraasteen päälle.


Siirrä quesadillat leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista quesadilloja grillivastuksen alla 225 asteisessa uunissa, kunnes ne saavat väriä. Tässä menee noin pari minuuttia, joten kannattaa vahtia vieressä, etteivät quesadillat pala.

Käännä quesadillat ja paista taas pari minuuttia, kunnes saavat väriä.

Ota quesadillat uunista ja kohota lämpö 250 asteeseen.

Jaa loput salsasta paistettujen quesadillojen päälle. Ripottele päälle loput juustoraasteesta. Koristele paprikalla, oliiviviipaleilla ja purjosuikaleilla.


Paista grillivastuksen alla kunnes juusto sulaa. Tämäkin menee parissa minuutissa, joten kannattaa vahtia vieressä.



Pizzamaisempia quesadilloja voi tehdä tämän toisen ohjeen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti