tiistai 27. maaliskuuta 2012

Paistettua kuhaa, sitruuna-fenkolivoita ja tilliperunapyreetä

Sain lauantaina enoltani aamulla pyydystetyn kuhan kahtena hienona fileenä. Alun alkaen ajattelin, että paistan kalan, mutta mitäs sitten lisukkeeksi? Maikkarin sivuilta löysin silakoille tarkoitetut lisukkeet: sitruuna-fenkolivoin ja tilliperunapyreen. Eikun kokeilemaan.


Sitruuna-fenkolivoihin:
25 g voita
puolen sitruunan kuori
1 tl sitruunamehua
1/4 tl murskattuja fenkolinsiemeniä

Tilli-perunapyreeseen:
200 g kuorittuja puikulaperunoita
1,5 dl maitoa
25 g voita
tuoretta tilliä
suolaa ja valkopippuria

Kuhaan:
2 kuhafilettä
voita ja öljyä paistamiseen
suolaa ja valkopippuria

Valmista aluksi maustevoi. Raasta sitruunankuori huoneenlämpöiseen voihin ja purista mehu mukaan. Sekoita hyvin ja lisää mukaan huhmareessa murskatut fenkolinsiemenet. Pyöritä tangoksi kelmun avulla ja laita kylmään. Tosin maustevoinappien sijasta voi vaikka pursottaa pienen ruusukkeen pehmeämmästä maustevoista, jos ei ole aikaa jäähdytellä voita.

Keitä perunat kypsiksi suolatussa vedessä. Valuta hyvin. Hienonna tilli ja laita maidon ja voin kera toiseen kattilaan. Anna seoksen lämmetä ja kaada perunoiden joukkoon. Käytä puunuijaa tai perunamurskainta ja valmista perunapyree muussaamalla se tasaiseksi.

Ripottele kuhafileille suolaa molemmille puolille ja mausta valkopippurilla. Kuumenna rasva pannulla ja paista kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Nosta kalafileet lautasille ja laita kuumien fileiden päälle maustevoinappi tai pursota maustevoiruusuke. Lisukkeeksi tilliperunapyreetä.


Kiitokset enolle fileistä. Hyviä olivat.

2 kommenttia:

  1. Onpahan taas herkku! Meillä syödään kuhaa paljon, mutta ei ole tainnut koskaan olla yhtä tuoretta kuin sinun fileesi. Levitin blogisi ilosanomaa omassa Kokkeillaan-blogissani - en muista oletko saanut jo jostain muualta Liebster Blog -tunnustuksen, mutta haitanneeko tuo uusinta... Hyvää kannattaa kehua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä oli hyvää ja tuoretta tämä kuha.

      Kiitokset oikein paljon kehuistasi ja Liebster Blog -tunnustuksesta, aika vihreä vielä olen tässä bloggailussa :).

      Poista