sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Bombay curry

Vaihteeksi vanha suosikki eikä mikään uusi tuttavuus. Ohje on kopsittu jostain ruotsalaisesta keittokirjasta, jonka nimeä ei ole tullut pantua talteen. Tämä curry ei ole tulista, jopa minä kaipasin lisää tulisuutta, olisi pitänyt laittaa vähän enemmän chiliä.


800 g naudan paistia
1 rkl oliiviöljyä
2 sipulia hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 vihreää chilipalkoa ohuina renkaina
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1,5 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
1 rkl jauhettuja korianterinsiemeniä
1 tl chilihiutaleita
1 tl suolaa
1 tlk (400g) tomaattimurskaa
1 pieni tlk kookosmaitoa


ruukku tuoretta korianteria
(kevätsipulia)
cashew-pähkinöitä karkeasti rouhittuna


Leikkaa lihan n. 3 sentin kuutioiksi. Kuumenna öljy padassa. Ruskista sipuli kevyesti. Lisää mausteet suolaa lukuun ottamatta. Lisää lihapalat ja kääntele niitä padassa niin, että ne maustuvat kauttaaltaan ja saavat väriä.


Lisää suola ja tomaattimurska. Anna hautua miedolla lämmöllä kunnes liha on mureaa eli noin tunti.


Sekoita joukkoon kookosmaito ja anna kiehua vielä 5 minuuttia.

Tarjoa lisänä jasmiiniriisiä, silputtua tuoretta korianteria (ja kevätsipulia) sekä cashew-pähkinöitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti