lauantai 11. toukokuuta 2013

Parsatäytteiset italialaiset krepit (crespelle)

En tajua miten nykypäivänäkin kaupoissa voi olla huonot vihannesvalikoimat. Välillä tuntuu, että takuuvarmasti lähikaupasta löytää vain tomaatteja, kurkkuja ja jäävuorisalaattia. Näiden seurana hyllyssä on yleensä pakattua paprikaakin. Pakattuna sitä saa varmaan siksi, että kääre onnistuu kätevästi kätkemään pienen nahistumisen ja pilaantuneet kohdat. Joko tällä kulmalla asuu vaan ihmisiä, jotka eivät koskaan osta vihanneksia lähikaupasta tai sitten kaupassa ei vaan uskalleta ottaa pientä riskiä ja tilata hyllyyn jotain uutta. Pitkästä aikaa päätin sitten mennä toiseen lähikauppaan, joka sekään ei ole vihannesvalikoimallaan häikäissyt - rucolat ja pinaatit ovat muoviboxin pohjalla olleet poikkeuksetta vihreää velliä. En tiedä oliko ajoitus täydellinen vai onko kaupassa panostettu vihannestiskiin, mutta nyt hyllyissä oli ihan hyvä valikoima vihanneksia ja vain purjo näytti parhaat päivänsä nähneelle. Nappasin hyllystä nipun miniparsaa ja päädyin kokeilemaan Delicious.-lehden nettisivuilta löytämääni parsakreppi-reseptiä. Olisi vaan pitänyt ostaa kaksi nippua miniparsaa, nyt sitä oli turhan niukasti, vaikka kreppejäkään ei ollut kuin 7.


Krepit:
90 g vehnäjauhoja
2 munaa
2,5 dl maitoa
3 rkl oliiviöljyä

Paistamiseen:
öljyä tai voita

Mittaa ainekset blenderiin ja sekoita sileäksi.


 Paista taikinasta mahdollisimman ohuita kreppejä. Laita kreppien väleihin pala leivinpaperia, jotta krepit eivät tartu toisiinsa.


Bechamel-kastike:
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
vastaraastettua muskottipähkinää
3 rkl raastettua parmesania
suolaa

Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot. Sekoita voi ja jauhot ja anna niiden kiehahtaa. Lisää maito vähitellen koko ajan hämmentäen.

Anna kastikkeen kiehua vähintään 5 minuuttia. Mausta kastike muskottipähkinällä, suolalla ja parmesanilla.


Täyteeseen lisäksi:
2 nippua miniparsaa
oliiviöljyä
mozzarella-juustoraastetta

Leikkaa parsojen puumainen tyvi pois. Paahda parsoja muutama minuutti parilapannulla tai 225 asteisessa uunissa. Uunissa paahdettaessa parsoille voi pirskotella hieman oliiviöljyä, parilapannulla öljyä ei kannata käyttää.


Sivele krepille ohuelti bechamel-kastiketta. Asettele päälle muutama parsanvarsi ja mozzarella-juustoraastetta. Kääri kreppi rullalle.

Asettele täytetyt krepit uunivuokaan. Kaada bechamel-kastiketta kreppien päälle. Ripottele päälle juustoraastetta ja raasta päälle hiukan muskottipähkinää. Gratinoi 200 asteisessa uunissa 12 - 15 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.


Ps. Kreppitaikinan resepti oli todella hyvä ja helppo. Taikinaa oli helppo käsitellä. Valmiit krepit olivat ihanan ohuita ja pysyivät hyvin kasassa. Vaikka parsalla täytetyt krepit olivat ihan hyviä, niin lehden nettisivulla oleva viiden tähden arvostelu on omasta mielestäni kyllä pikkuisen yliampuva.

4 kommenttia:

  1. Taas yksi herkullinen resepti ja syy antaa blogillesi tunnustus, jonka löytyy täältä:
    http://www.toinenjalkaitaliassa.blogspot.fi/2013/05/kyllapa-se-makian-myrkyn-lykkas.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tunnustuksesta. Kävinkin jo lukaisemassa asiasta tarkemmin blogissasi.

      Poista
  2. Kääpiölinnassa olisi tarjolla askaresta blogihaasteen muodossa. Saa tarttua haasteeseen, jos siltä tuntuu, mutta ymmärrän jos ei innosta :)

    Löytyy osoitteesta http://kaapiolinna.blogspot.fi/2013/05/aitoo-asiaa-11-kysymysta-ja.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui miten paljon kysymyksiä, minäpä yritän tarttua haasteeseen =)

      Poista