Nyt kun tosiaan tekee mieli jo siirtyä 
kevääseen, niin mikäs siihen paremmin sopisi kuin sitrukset. Tosin nuo 
veriappelsiinit olivat melkoinen pettymys värinsä puolesta. Kun 
leikkasin ensimmäisen palan kuorta, paljastui alta ihan tuikitavallisen 
appelsiinin väri. Hetken jo manasin, että joku oli kaupassa vipannut 
veriappelsiinien sekaan ihan perusappelsiinin. Tarkemman tutkiskelun 
jälkeen erotin häivähdyksen punaista, joten kaipa se sitten oli 
veriappelsiini. Laimean värisiä olivat kaksi seuraavaakin. Onneksi 
olivat sentään hyvän makuisia ja mehukkaita. Vuonankaali puolestaan 
sattui olemaan lähes täydellistä.
pari kolme kourallista vuonankaalia
2 veriappelsiinia fileoituna
1 greippi fileoituna
1 dl kookoshiutaleita paahdettuna 
2 rkl veriappelsiinien mehua
2 rkl greippimehua
1 rkl sitruunan mehua
2 rkl hunajaa 
2 rkl öljyä
2 rkl tuoretta korianteria silputtuna 
1 kuivattu chili murskattuna
suolaa
Fileoi veriappelsiinit ja greippi lautasella tai kulhon päällä, jotta saat mehun talteen.
Paahda kookoshiutaleita kuivalla, kuumalla pannulla sen aikaa, että saavat väriä.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Kokoa
 salaatti. Ripottele tarjoilulautaselle vuonankaalia, asettele päälle 
greippi- ja veriappelsiinifileet ja hieman lisää vuonankaalia. 
Pirskottele päälle salaatinkastike. Ripottele kaiken päälle paahdettuja kookoshiutaleita.









Oliko ne sitten puoliveriappelsiineja? Niitä ainakin meidän lähikaupassamme on tarjolla, "oikeita" veriappelsiineja sen sijaan tosi harvoin. Kivan näköinen salaatti, sopii just tähän mehevien appelsiinien sesonkiin.
VastaaPoistaEnpäs muuten edes tiennyt, että niitä on puoliverisenäkin. Ihan varmasti olivat sitten niitä. Kauppa kylläkin myi niitä veriappelsiineina - lajike oli mainittu, mutta sitä en muista enää. Hyviä onneksi olivat.
Poista