tiistai 28. toukokuuta 2013

Grillattua kanaa ja vihanneswokkia

Simppeliä, nopsaa ja kevyttä arkiruokaa. Mikäs sen mukavampaa kauniina alkukesän päivänä.


400 g ohuen ohuita kanafilepihvejä
suolaa
mustapippuria
paprikaa
(tai muita mausteita maun mukaan)
hiukan oliiviöljyä

 Mausta kanafileet suolalla, mustapippurilla ja paprikalla. Pirskottele päälle hiukan oliiviöljyä. Grillaa uunissa grillivastuksen alla. Aika riippuu fileiden vahvuudesta - näitä ohuen ohuita grillasin 3 - 4 minuuttia molemmin puolin.


Vihanneswokki:
keskikokoinen parsakaali
1 punainen paprika suikaleina
1 keltainen paprika suikaleina
1 vihreä paprika suikaleina
1 punainen chili hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl oliiviöljyä
1 - 2 rkl sitruunamehua
Himalajan suolaa

pala tuoretta inkivääriä raastettuna olisi sopinut hyvin mukaan


Leikkaa parsakaalista kukinnot. Kiehauta suolalla maustetussa vedessä pari kolme minuuttia. Siivilöi vesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta väri säilyy kauniina.


Kuumenna öljy wokkipannulla. Kuullota paprikasuikaleita pannulla sen verran, että pehmenevät hiukan. Lisää hienonnettu chili ja valkosipuli sekä parsakaali (sekä inkivääri). Paista sen aikaa, että parsakaali lämpiää. Mausta suolalla.


Lisää grillatut kanafileet pannulle joko kokonaisina tai pienemmiksi paloiksi leikattuina. Sekoittele ja mausta sitruunamehulla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti