lauantai 4. toukokuuta 2013

Hedelmäinen kevätkaalisalaatti

Salaattiresepti on viimekesäisestä Donna Hay magazinesta. Reseptissä ei oltu käytetty kevätkaalia, mutta onhan se salaatissa keväällä parempaa kuin syksyllä. Kevätsipulia ei kaupassa näkynyt, joten kevätsipulin sijaan pilkoin puolikkaan punasipulin pieniksi kuutioiksi ja sekoitin ne kastikkeeseen, jota kevensin hiukan kermaviilillä.


2 porkkanaa
2 pientä kesäkurpitsaa
2 granny smith omenaa
puolikas tuoreesta ananaksesta
1 kevätkaali (300 g valkokaalia)
muutama basilikanlehti
muutama viinisuolaheinän lehti
4 kevätsipulinvartta


Sinappikastike:
puoli purkillista kevytkermaviiliä
2 rkl majoneesia
2 tl suomalaista sinappia
2 rkl valkoista balsamicoa
2 tl (Siro)sokeria
mustapippuria
suolaa


Leikkaa porkkanat, kesäkurpitsat ja omenat hyvin ohuiksi viipaleiksi. Pitkät viipaleet (porkkanat ja kesäkurpitsat) onnistuvat mielestäni parhaiten kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Omenat puolestaan on helpointa viipaloida mandoliinilla.


Kuori ananas ja poista kuiva keskus. Leikkaa puolikas pitkittäin kahtia. Leikkaa ananas ohuehkoiksi viipaleiksi.


Irroittele kaalista lehdet ja leikkaa uloimmat lehdet hieman pienemmiksi.

Pilko kevätsipulinvarret vinottain puolen sentin viipaleiksi.


Sekoita salaattiainekset keskenään. Koristele viinisuolaheinän ja basilikan lehdillä.


Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.

2 kommenttia:

  1. Onpa mahtavan kaunis salaatti! Tällä täytyy ehdottomasti itseään lähipäivinä piristää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo salaatti kyllä piristää mukavasti. Hedelmät tekivät siitä erityisen hyvän.

      Poista