perjantai 20. joulukuuta 2013

♥ Päärynä-pekoni-gorgonzola pasta

Puolivahingossa surffailin televisiokanavilla jokin aika sitten. Ykköseltä tuli Pastakeittiön kutsu, jota en ole aiemmin katsonut. Ihan mielenkiinnosta tallensin ohjelman. Onneksi tallensin, koska Michela Chiappan valmistama päärynä-pekoni-gorgonzola-pasta näytti kokeilun arvoiselle. Ja hyväähän se tietysti oli - makeaa ja suolaista. Ohjelmassa pasta oli itsetehtyä punajuurella värjättyä pastaa, mutta Stockalta löytämäni kauniisti leikattu pasta oli ihan hyvä vaihtoehto. Harmi, että kaapissa ei sattunut olemaan rucolaa, joka olisi keventänyt ruokaa mukavasti. No, tätähän tulee tehtyä toistekin, joten tulee se rucolakin kokeiltua. Hassua muuten, että jouluna saa vielä kerättyä itsekasvatettua timjamia, joka kukoistaa ulkona räntäsateessa.


kahden annoksen verran tagliatelle-pastaa

6 viipaletta pekonia
1 iso tai 2 pientä tuoretta päärynää viipaloituna
noin 2 - 3 rkl voita
1 tl fariinisokeria tai ruskeaa sokeria
muutama varsi tuoretta timjamia
4 saksanpähkinän puolikasta
kourallinen rucolaa
pieni pala gorgonzolaa tai muuta sinihomejuustoa


Keitä tagliatelle pakkauksen ohjeen mukaan. Pekoni-päärynäseoksen kokkaaminen vie noin 8 minuuttia, joten tähtää siihen, että molemmat valmistuvat samaan aikaan.


Paista pekoniviipaleet rapeiksi pannulla. Siirrä pekonit pannulta. Älä huuhtele pannua. Siirrä päärynäviipaleet pannulle, laita mukaan voi ja fariinisokeri. Riivi pannulle myös timjamin lehdet. Murenna lopuksi pannulle saksanpähkinät.


Nostele valmis pasta suoraan keitinvedestä pannulle. Tällä tavoin mukana tulee sopiva määrä keitinvettä.


Sekoita hiukan. Nosta päälle kourallinen rucolaa. Sekoita.

Jaa annokset lautaselle. Murentele päälle paistettu pekoni ja hiukan gorgonzolaa.


1 kommentti:

  1. Todella hyvää ! Käytin pancetta-rullaa ohuina siivuina pekonin sijaan ja hyvää tuli. Gorgonzola oli Dolce ja ajattelin, että seuraavalla kerralla kokeilen Gorgonzola Picantea.

    VastaaPoista