perjantai 6. joulukuuta 2013

Maissikananpoikaa appelsiini-rosmariinikastikkeessa

Poikkesin viime perjantaina kauppaan ja ostin muutaman ulkomaisen ruokalehden. Elle mat & vin -lehdessä (marras-joulukuu 2013) oli kivalle kuulostava kanaohje, jota piti heti kokeilla. Ohjeen mukaan kastikkeeseen voi lisätä kermaa, mutta kermaton vaihtoehto kuullosti paremmalle. Rouhin mukaan hiukan mustapippuria, jota ohjeessa ei ollut lainkaan.
 

4 nahallista ja luullista maissikananpojan rintapalaa
auringonkukkaöljyä
4 rkl sokeria
1 sipuli
4 appelsiinia
3 rosmariininoksaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
1,5 kanaliemikuutiota
(rouhittua mustapippuria)
(kermaa)
koristeeksi tuoretta rosmariinia

 Silppua sipuli, riivi rosmariininoksista lehdet ja purista mehu kolmesta appelsiinista. Siivuta yksi appelsiini ohuiksi viipaleiksi tai leikkaa fileiksi. Pidä kaikki tarvikkeet pannun lähellä

Lorauta kylmälle korkeareunaiselle pannulle tai pataan hiukan auringonkukkaöljyä ja ripottele mukaan sokeri. Kuumenna ja karamellisoi sokeri. Sokeri sulaa nopeasti, joten seuraa pannua koko ajan. Sokeri on todella kuumaa, joten toimi varovasti. Kun sokeri on  vaaleanruskeaa, sekoita varovasti mukaan sipulisilppu. Sekoittele 30 sekuntia. Laita kanat pannulle nahkapuoli alaspäin. Pyöräytä palat nopeasti toisin päin. Lisää mukaan appelsiinimehu, rosmariininlehdet ja balsamiviinietikka. Murustele mukaan kanaliemikuutiot. Alenna lämpöä.

Anna nesteen poreilla hiljalleen. Käännä kananpaloja muutama kerta haudutuksen aikana. Hauduta kananpaloja pannulla noin 20 - 30 minuuttia. Jos käytät kermaa, lisää sitä loraus haudutuksen loppuvaiheessa ja anna kiehua kokoon.


Koristele kana tuoreilla rosmariininoksilla ja appelsiiniviipaleilla tai -fileillä.

2 kommenttia: