Tämä on hiukan mukaeltu Strömsön kokin Paul Svenssonin reseptistä, koska nettisivuilla ei ollut kunnollista ohjetta. Strömsön mallissa oli nimittäin maitoa, kermaa ja vehnäjauhojakin, joten tuosta voinee päätellä, että kastiketta piti keitellä. Päätin tehdä kylmän kastikeversion ilman maitotuotteita. Omani on pitkälti sama kuin marinoidussa vuohenjuustossa
2 hoikkaa purjoa
100 g pehmeää vuohenjuustoa
3 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
1 dl oliiviöljyä
1 rkl silputtua rosmariinia
muutama timjaminoksa lehdet riivittyinä
2 rkl juoksevaa hunajaa
mustapippuria
suolaa
Leikkaa purjoista latvaosa pois suurin piirtein siitä kohtaa mistä purjo alkaa levenemään.
Grillaa purjoja kunnes uloimmat lehdet ovat hiiltyneet mustiksi.
Poista hiiltyneet päällimmäiset lehdet, leikkaa kantaosa pois.
Halkaise purjo pitkittäin. Tarpeen mukaan vartta voi pätkiä lyhyempiin osiin. Murenna vuohenjuusto ja ripottele se purjojen päälle. Lusikoi purjojen ja vuohenjuusto päälle myös kastike.
Kuumana kesäpäivänä kannattaa vuohenjuustokin murennella kastikkeen sekaan erityisesti silloin, jos sitä ei voi pitää jääkaapissa tarjoiluun asti.
Nämä purjot olivat tarjolla osana grillimenua, jossa
alkupaloiksi oli thaimaalaisia jättikatkarapuja
pääruoaksi pihvikarjan filepihvejä marinoituna aurinkokuivatuista tomaateista tehdyssä marinadissa
lisukkeena uunipunajuuria ja vihreää salaattia mansikkakastikkeen kanssa
jälkiruoaksi mansikkakakkua
Nam mikä grillimenu! Pitääpäs itselläkin testailla tuota purjoa grillissä.
VastaaPoistaPurjo on kivan mieto grillikasvis. Mä ainakin tykkäsin kovasti.
Poista