torstai 19. kesäkuuta 2014

Marinoidut kasvikset

Marinoidut kasvikset ovat kiva lisuke vaikka paahtopaistin lisukkeeksi. Käytin omaan sekoitukseeni kukkakaalia, porkkanoita, retiisejä ja punasipulia. Punasipulin kanssa kannattaa kuitenkin olla varovainen, koska se värjää helposti muut kasvikset. Salottisipuli olisi värittömämpi ja miedompi vaihtoehto. Resepti on napattu täältä. Jätin marinadista valkosipulin pois ja yrttinä käytin persiljaa.


1 kg kauden juureksia tai kasviksia
esim.
kukkakaalia
porkkanoita
retiisejä
punasipulia

 

Marinadi:
0,5 dl valkoviinietikkaa
0,5 dl sitruunamehua
2 dl rypsi- tai oliiviöljyä
(2 valkosipulinkynttä)
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
ripaus sokeria tai tilkka hunajaa
2 rkl tuoretta hienonnettua timjamia tai persiljaa


 Kuori, pilko ja kypsennä kasvikset napakan kypsiksi. (Ryöppäsin kukkakaalin ja porkkanat nopeasti, retiisejä ja sipulia en kypsentänyt.)

Jos käytät paprikaa, kesäkurpitsaa tai kurkkua, niitä ei tarvitse kypsentää, mutta ne voi grillata nopeasti ennen marinointia.


Sekoita marinadin ainekset. Lisää mukaan kasvikset ja silputut yrtit. Anna marinoitua kylmässä vähintään pari tuntia, mielummin seuraavaan päivään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti