Nyt tulee näköjään toinen lohiruoka heti edellisen perään, mutta mitäpä tuosta. Tämä on kiva kesäinen ruoka, johon saa upotettua kätevästi ylimääräiset keitetyt uudet perunat. Ruoan olisi voinut hyvin laittaa tarjolle sitruunalohkojen kanssa, mutta eipä tullut kokatessa mieleen.
800 g keitettyjä uusia perunoita
200 g ruodotonta ja nahatonta lohta
3 kesäsipulia varsineen
nippu tilliä
suolaa
mustapippuria
1 muna
Raasta keitetyt (jäähtyneet) uudet perunat karkeaksi raasteeksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää muna raasteen sekaan. Sekoita varovasti.
Hienonna sipulit varsineen. Leikkaa lohi melko pieniksi kuutioiksi. Hienonna tilli.
Lisää sipulisilppu, lohikuutiot ja hiennonnettu tilli perunaraasteen sekaan. Sekoittele varovasti.
Kuumenna öljy pannulla. Pyörittele seoksesta isohkoja palleroita. Nosta pallerot pannulle ja painele varovasti reilun sentin vahvuisiksi kakkusiksi. Paista 2 minuuttia molemmilta puolilta. Nosta hetkeksi talouspaperin päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti