perjantai 15. elokuuta 2014

Tomaattilohi

Kävi vähän huono säkä, kun hain keskiviikkona kaupasta koko loppuviikon ruokatarpeet ja tarkoitus oli kokkailla vähän normaalia enemmänkin, mutta jo keskiviikkoiltana flunssan oireet pahenivat. Torstaina kuume huiteli lähellä 39 astetta, joten ei paljon kokkailu kiinnostanut. Perjantainakin kuume on ollut reippaasti yli 38, mutta lohesta oli pakko kokata jotain tai muuten sen olisi saanut kiikuttaa roskikseen. Tässä siis ruoka, jonka kokkaaminen onnistuu kipeänäkin ja keittiössä ei tarvitse seisoskella kolmea minuuttia kauempaa.


lohifile
3 - 5 tomaattia viipaleina
tuoretta tilliä
suolaa
valko- tai mustapippuria
koristeeksi yrtinlehtiä (esim. tilliä, basilikaa, persiljaa)


Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Nosta lohifile uunivuokaan ja mausta se suolalla ja pippurilla. Levitä lohifileen päälle reilusti tilliä.


Päällystä lohifile tomaattiviipaleilla.

Paista uunissa 25 - 30 minuuttia.

Ripottele kalan päälle koristeeksi tuoreita yrtinlehtiä. Kuvassa tilliä ja kreikkalaista basilikaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti