torstai 17. toukokuuta 2012

Fetalla, yrteillä ja aurinkokuivatulla tomaatilla täytetyt broilerin rintapalat

En ymmärrä miksi olen pitänyt broilerfileiden täyttämistä jotenkin turhan monimutkaisena hommana. Höpöhöpö - ei se mitään monimutkaista olekaan. Totesin sen nyt itse, kun ensi kertaa vaivauduin kokeilemaan. Vähän haastetta tuli siitä, että valmiissa paketissa ostamani neljä filettä olivat kyllä todella epätasalaatuisia - kaksi oli paksua pullukkaa, joita tässä olisi pitänytkin olla ja kaksi ohutta leikettä, joiden "täyttäminen" oli varsin hupaisaa. Kuvissa esiityvätkin vain ne kaksi mallikelpoista yksilöä.




ruukullinen tuoretta silopersiljaa
pieni nippu tuoretta basilikaa
8 aurikokuivattua tomaattia öljyssä
2 valkosipulinkynttä
100 g fetajuustoa (aito feta on parasta)
yhden sitruunan kuori
4 broilerin rintapalaa (niitä paksuja)
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä paistamiseen



Laita aurinkokuivatut tomaatit leikkuulaudalle ja ripottele niiden päälle mustapippuria ja suolaa. Leikkaa hieman pienemmäksi.




Aseta silpun päälle persilja ja basilika ja hienonna kaikki yhdessä.




Raasta mukaan sitruunan kuori ja purista sekaan myös kaksi valkosipulinkynttä. Murentele päälle feta ja hienonna täytettä hieman lisää.




Jaa täyte neljään osaan.




Viillä broilerin rintapaloihin tasku ja lisää täyte taskuun.

Lorauta paistinpannulle oliiviöljyä. Aseta täytetyt broilerin rintapalat pannulle.

Leikkaa tai revi voipaperista pannun kokoinen pyöreä kansi. Kastele ja rutistele paperi juoksevan veden alla ja aseta kanneksi pannulle.

Käännä rintapalat noin kymmenen minuutin jälkeen. Aseta voipaperikansi uudelleen pannulle.




Kypsät broilerpalat voi leikata siivuiksi, jotta täyte tulee kauniisti esiin. Tai tarjoile rintapalat kokonaisina. Asettele tarjoiluastiaan ja koristele basilikanlehdillä.




Tarjoile

kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti