maanantai 23. tammikuuta 2012

Marinoitu vuohenjuusto ja oliivit

Marinoitu vuohenjuusto -ohje löytyi lehdestä, kun etsiskelin jotain pientä lisuketta joulupöytään muutama vuosi sitten. Sitä on tehty jokainen joulu siitä alkaen. Marinoitu vuohenjuusto on ihana tapas-ruoka ja maistuu myös suolapalana tuoreen leivän kanssa. Ja sen jälkeen, kun kaupassa suositeltiin vuohenjuustoksi Juustoportin vuohen gruyèrea, en ole tähän muuta juustoa käyttänytkään. Se juusto on taivaallista sellaisenaankin. Hunajana käytän aina Pentikin valikoimista ainakin joulun aikaan löytyvää appelsiini-kanelihunajaa, jossa on ihana appelsiininen aromi. Hamstraan hunajaa joka joulu monta purkkia, jotta saan sen riittämään koko vuodeksi.


300 g kovaa vuohenjuustoa kuutioina (esim. Juustoportin vuohen gruyère)
2 dl oliiveja
1,5 dl hyvää oliiviöljyä
0,5 dl valkeaa balsamicoa
1 rkl silputtua rosmariinia
3 rkl juoksevaa hunajaa
ripaus mustapippuria

Murra vuohenjuusto kuutioiksi. Laita vuohenjuusto ja oliivit rasiaan. Sekoita muut ainekset hyvin keskenään ja täytä rasia niin, että juusto ja oliivit lähes peittyvät. Anna maustua jääkaapissa vähintään seuraavaan päivään.

Hyvää tuo on jo seuraavana päivänä, mutta parhaimmillaan vasta kolmantena marinointipäivänä. Käytän aina kivettömiä oliiveja, koska ne marinoituvat parhaiten ja saavat mukavan kirpeän, mutta makean maun.

Tarjoile tuoreen leivän kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti