Jos joku pitää tavallista jauhelihalasagnea työläänä tehdä, niin tämä kannattaa jättää kokeilematta. Mulla taisi mennä aikaa likemmäs kolme tuntia tämän kokkaamisessa, vaikka kuoriminen ja pilkkominenkin sujuu melko nopsaan tahtiin.
n. 3/4 pakettia lasagnelevyjä
n. 3/4 pakettia lasagnelevyjä
Kasviskastikkeeseen:
4 kesäsipulia varsineen tai 2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
1 kesäkurpitsa
2 suippopaprikaa
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl rypsiöljyä
5 tomaattia
1 prk tomaattimurskaa
1 prk tomaattimurskaa
1 prk (noin 3 - 4 rkl) tomaattisosetta
1 - 2 kasvisliemikuutiota
1 tl mustapippuria
1 - 2 tl kuivattua rakuunaa, timjamia, basilikaa tai oreganoa
Juustokastikkeeseen:
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
50 g juustoraastetta
200 g vuohenjuustoa muruina
0,5 tl valkopippuria
0,5 tl jauhettua muskottipähkinää
suolaa
Pinnalle:
2 dl juustoraastetta
200 - 300 g vuohenjuustoa paksuina viipaleina
oliiveja
kirsikkatomaatteja
tuoretta timjamia
Raasta kesäkurpitsa ja porkkanat karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele tomaatit ja poista niistä kannat. Halkaise paprikat, poista niistä siemenet ja paloittele.
Kuumenna rypsiöly kannellisessa kattilassa. Lisää kattilaan tomaattimurska, paloitellut tomaatit ja tomaattisose sekä kasvisliemikuutiot. Kuumenna.
Kuullota kesäkurpitsa- ja porkkanaraaste, paloiteltu paprika, sipuli ja valkosipulinkynnet pannulla kolmessa erässä. Lisää kasvikset tomaattikastikkeen joukkoon.
Mausta kasviskastike mustapippurilla ja anna hauduta hiljalleen kannen alla noin puoli tuntia. Mausta kuivatuilla yrteillä ja tarkista maku.
Kuumenna voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Paista sekoitellen minuutin verran. Älä anna ruskistua.
Lisää maito vähitellen, koko ajan sekoitellen. Sekoita kunnes kastike paksuuntuu. Lisää juustoraaste ja vuohenjuusto muruina. Mausta valkopippurilla, muskottipähkinällä ja suolalla.
Levitä vuoan pohjalle kerros kasviskastiketta. Levitä sen päälle kerros lasagnelevyjä.
Levitä lasagnelevyjen päälle kerros kasviskastiketta, sen päälle kerros juustokastiketta ja sen päälle kerros lasagnelevyjä. Täytä vuoka näin. Jätä päällimmäiseksi kerros lasagnelevyjä ja levitä niiden päälle vielä kerros juustokastiketta. Ripottele päälle juustoraaste.
Paista lasagnea 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Lisää sen jälkeen lasagnen päälle vuohenjuustoviipaleet, halkaistuja kirsikkatomaatteja ja oliiveja. Paista vielä noin 20 minuuttia.
Koristele pinta tuoreella timjamilla.
1 - 2 kasvisliemikuutiota
1 tl mustapippuria
1 - 2 tl kuivattua rakuunaa, timjamia, basilikaa tai oreganoa
Juustokastikkeeseen:
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
50 g juustoraastetta
200 g vuohenjuustoa muruina
0,5 tl valkopippuria
0,5 tl jauhettua muskottipähkinää
suolaa
Pinnalle:
2 dl juustoraastetta
200 - 300 g vuohenjuustoa paksuina viipaleina
oliiveja
kirsikkatomaatteja
tuoretta timjamia
Raasta kesäkurpitsa ja porkkanat karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele tomaatit ja poista niistä kannat. Halkaise paprikat, poista niistä siemenet ja paloittele.
Kuumenna rypsiöly kannellisessa kattilassa. Lisää kattilaan tomaattimurska, paloitellut tomaatit ja tomaattisose sekä kasvisliemikuutiot. Kuumenna.
Kuullota kesäkurpitsa- ja porkkanaraaste, paloiteltu paprika, sipuli ja valkosipulinkynnet pannulla kolmessa erässä. Lisää kasvikset tomaattikastikkeen joukkoon.
Mausta kasviskastike mustapippurilla ja anna hauduta hiljalleen kannen alla noin puoli tuntia. Mausta kuivatuilla yrteillä ja tarkista maku.
Kuumenna voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Paista sekoitellen minuutin verran. Älä anna ruskistua.
Lisää maito vähitellen, koko ajan sekoitellen. Sekoita kunnes kastike paksuuntuu. Lisää juustoraaste ja vuohenjuusto muruina. Mausta valkopippurilla, muskottipähkinällä ja suolalla.
Levitä vuoan pohjalle kerros kasviskastiketta. Levitä sen päälle kerros lasagnelevyjä.
Levitä lasagnelevyjen päälle kerros kasviskastiketta, sen päälle kerros juustokastiketta ja sen päälle kerros lasagnelevyjä. Täytä vuoka näin. Jätä päällimmäiseksi kerros lasagnelevyjä ja levitä niiden päälle vielä kerros juustokastiketta. Ripottele päälle juustoraaste.
Paista lasagnea 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Lisää sen jälkeen lasagnen päälle vuohenjuustoviipaleet, halkaistuja kirsikkatomaatteja ja oliiveja. Paista vielä noin 20 minuuttia.
Koristele pinta tuoreella timjamilla.
Herkullisen näköistä!
VastaaPoistaMaistuikin hyvälle, jotenkin tulee vain aina tehtyä liha-versiota.
Poista