tiistai 25. marraskuuta 2014

Lämmittävä linssi-pinaattikeitto ja valkosipulijogurtti

Tähän linssi-pinaattikeittoon törmäsin jo aiemmin Delicious.-lehteä selaillessa ja päätin sitä jossain vaiheessa kokeilla, mutta koko juttu unohtui. Onneksi samainen lehti muistutti ohjeen olemassaolosta twitterissä ja tällä kerralla päätin kokeilla keittoa saman tien. Keiton chili lämmitti mukavasti tylsän harmaana marraskuisena päivänä ja valkosipulijogurtti ja sitruuna antoivat kivasti lisää makua.


Keittoon:
2 rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli
1 iso porkkana
3 valkosipulinkynttä
1 kuivattu chilipalko murennettuna
(suolaa)
ripaus mustapippuria
2 tl jauhettua juustokuminaa
2 tl paprikaa
1 rkl tomaattisosetta
250 g punaisia linssejä
1,5 l kasvis- tai kanalientä
3 terttutomaattia
400 g tuoretta pinaattia

Jogurttiin:
100 g kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
2 pientä valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä

Lisäksi:
1 sitruuna lohkoina

Leikkaa sipuli ja porkkana pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. 

Kuumenna kannellisessa kattilassa oliiviöljyä ja lisää sitten kattilaan sipuli- ja porkkanakuutiot sekä hienonnettu valkosipuli. Mausta ripauksella mustapippuria. Sekoita ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

Sekoita mukaan paprika ja juustokumina sekä tomaattisose. Lisää linssit ja kasvis- tai kanaliemi. Anna muhia kannen alla noin 20 minuuttia.

Valmista keiton kiehuessa valkosipulijogurtti. Sekoita jogurtin sekaan 2 murskattua valkosipulinkynttä ja ruokalusikallinen oliiviöljyä. Pidä kylmässä kunnes keitto valmistuu.

Kuutioi tomaatit ja sekoita ne keittoon. Anna keiton kiehua vielä viisi minuuttia.

Pinaatista voi karsia paksuimmat lehtirangat pois. Suikaloi pinaatinlehdet.


Laita pinaattisuikaleita tarjoilukulhojen pohjalle. Kauho päälle keittoa ja sekoita. Lisää keittokulhoon valkosipulijogurttia ja puserra päälle sitruunaa maun mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti