lauantai 22. marraskuuta 2014

Nieriää uunissa

TAAS nopsa ruokaresepti, melkein haluaisin nimetä tämänkin arkiruoaksi, mutta nieriä ansaitkoon paikkansa paremminkin nopsana juhlavampana ruokana. Varsinainen kokkaus 5 minuuttia ja sitten uuniin 10 - 15 minuutiksi. Heittelin vuokaan mitä kotosalla sattui olemaan ja siitäpä tulikin herkullista. Isoista uunissa pehmenneistä sitruunapaloista kannattaa ehdottomasti raaputella myös hedelmälihat kalan sekaan.
 

1 nieriäfile tai pieni kirjolohifile
iso kourallinen pinaattia
noin 10 kirsikkatomaattia
oksa rosmariinia
noin 10 sentin pala purjoa
1 sitruuna
vastajauhettua mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä


Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita nieriäfile uunivuokaan. Mausta file suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.

Hienonna rosmariinin lehdet, suikaloi purjo pitkittäin ja halkaise kirsikkatomaatit. Leikkaa sitruuna neljäksi lohkoksi ja jokainen lohko vielä kolmeen osaan.


Ripottele pinaatinlehdet, purjosuikaleet, rosmariinisilppu ja halkaistut kirsikkatomaatit kalan päälle uunivuokaan. Lisää lopuksi sitruunapalat, muutamasta palasta voit puristaa mehun kalan päälle.

Pirskottele kalan ja vihannesten päälle hiukan oliiviöljyä.

Paista kalafilettä uunissa 10 - 15 minuuttia fileen koon mukaan. Oma nieriäfileeni oli pienehkö ja valmistui 10 minuutissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti