Vaarini lempiharrastuksia oli kalastus ja kesäisin mökillä saikin herkutella usein savustetulla kalalla. Mummu kuitenkin sanoi aikoinaan, että on yksi kalaruoka, jossa vaari suostui syömään pakasteseitä ja se oli tämä pankkiirin kuha. En tiedä mistä ohje on mummulleni päätynyt ja mistä ruoka on tarkalleen saanut nimensä, mutta hyvää tämä joka tapauksessa on.
1 pkt pakasteseitiä (sitä tiukkaan pakattua ei irrallisia fileitä)
1 pkt pakasteseitiä (sitä tiukkaan pakattua ei irrallisia fileitä)
0,75 dl korppujauhoja
100 g emmentaljuustoraastetta
suolaa
valkopippuria
50 g voita
1 munankeltuainen
2 isoa porkkanaa karkeana raasteena
3 dl kermaa
Sulata voi mikrossa syvällä lautasella ja anna voin jäähtyä hieman. Sekoita toisella lautasella korppujauhot ja juustoraaste ja mausta seos suolalla ja valkopippurilla.
Sekoita munankeltuainen jäähtyneen voin sekaan.
Leikkaa kohmeinen pakastesei reilun sentin vahvuisiksi viipaleiksi.
Kastele kalaviipale ensin munankeltuais-voiseoksessa ja sen jälkeen juustoraaste-korppujauho seoksessa. Asettele kalaviipaleet uunivuokaan. Mikäli munankeltuais-voiseosta tai juustoraaste-korppujauhoseosta jäi yli, ne voi kipata vuokaan.
Peitä kalaviipaleet porkkanaraasteella. Kaada päälle kerma.
Paista 225-asteisessa uunissa puolisen tuntia, kunnes pinta saa hiukan väriä.
Tarjoile keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti