sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Grillattua parsaa, mansikoita ja balsamicosiirappia

Tämä ruoka toissasunnuntaina oli taas monen sattuman summa. Perjantaina Siwa yllätti parsakampanjalla ja niinpä kiikutin kotiin nipun parsaa ajattelematta sen kummemmin mihin se päätyy. Lauantaina ostin rasiallisen mansikoita äitienpäiväkakkuun ja nipun ruokalehtiä. Yhdessä niistä lehdistä olikin sitten sopivasti parsaohje, johon tuli lisäksi mansikoita. Yleensä minulla käy huono säkä näiden yllättävien reseptilöytöjen kanssa, kotoa puuttuu aina jokin oleellisista aineksista. Nyt kaapista sattui sopivasti löytymään myös basilikaa ja pistaaseja. Ainoa puute oli mozzarellajuusto, mutta ricotta korvasi sen hyvin. Vuohenjuusto olisi ollut yhtä hyvä vaihtoehto. Balsamicosiirappi ei kuulunut alkuperäiseen ohjeeseen, mutta ajattelin, että se sopisi hyvin annokseen. Ja niinhän se sopikin.


nippu vihreää parsaa
5 - 6 isoa mansikkaa
n. 50g tai maun mukaan mozzarellaa, ricottaa tai vuohenjuustoa
reilu ruokalusikallinen kuorittuja pistaasipähkinöitä
muutama lehti tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
suolaa
vastajauhettua mustapippuria tai rosepippuria


Balsamicosiirappiin:
1 dl hunajaa
1 dl balsamiviinietikkaa
0,5 dl vettä


Tee ensi siirappi. Mittaa ainekset kattilaan, sekoita ja anna kiehahtaa. Nosta kattila sivuun levyltä ja anna jäähtyä. Siirappi on kuumana melko juoksevaa, mutta muuttuu paksuksi siirapiksi jäähtyessään.


Poista parsoista kova kantaosa. Jos grillaat parsat, pyöräytä ne oliiviöljyssä ennen grillaamista. Toinen vaihtoehto on kuumentaa oliiviöljy parilapannulla ja paahtaa parsat siinä. Grillaa tai paahda parsoja pannulla kunnes ne pehmenevät hiukan ja saavat hiukan väriä. Mausta suolalla ja vastarouhitulla musta- tai rosepippurilla.


Halkaise mansikat ja revi/murenna juusto. Pistaaseja voi paahtaa kuivalla pannulla hetken aikaa ennen rouhimista. Rouhi pistaasit karkeaksi rouheeksi.

Asettele parsat tarjoiluastiaan. Ripottele päälle mansikanpuolikkaat, juusto ja pistaasit. Koristele basilikanlehdillä.

Tarjoile balsamicosiirapin kanssa.


Ohje:  Lantliv mat & vin 3/2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti