lauantai 9. toukokuuta 2015

Ottolenghin vihreät pannukakut ja lime-korianterivoi

Tai kyseessä ovat tietysti pancaket, kun suomalaisittain pannukakku tietysti tarkoittaa  uunissa paistettua pannaria. Olen tällä hetkellä innostunut kokeilemaan Yotam Ottolenghin reseptejä ja nämä olivat kivan keväinen lounasruoka. Tuo lime-korianterivoi on hieno loppusilaus muutenkin hyville pannukakuille.


Maustevoi:
100 g huoneenlämpöistä voita
1 limen kuori raastettuna
2 rkl limenmehua
0,5 tl valkopippuria
1 rkl silputtua tuoretta korianteria
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
0,5 tl chilihiutaleita

Laita huoneenlämpöinen voi keskikokoiseen kulhoon. Vatkaa voimakkaasti puulusikalla kunnes voi on kuohkeaa ja notkeaa. Sekoita voihin valkopippuri, chilihiutaleet, korianterisilppu ja valkosipulisilppu sekä limen kuori. Sekoita. Lisää lopuksi limenmehu ja sekoita voimakkaasti. Lusikoi voi tuorekelmun päälle pötkyläksi. Pyöritä kelmun avulla voita hiukan niin, että voi tasoittuu päältä. Pyöritä sitten kelmu voin ympärille ja kiristä molemmista päistä kuten karamellipaperia. Laita jääkaappiin jähmettymään. Jos tarvitset voin nopeammin, laita se pakastimeen.


Pannukakut (n. 12 kpl):
110 g vehnäjauhoja
1 rkl + 1 tl leivinjauhetta
1 muna
50 g voita sulatettuna
0,5 tl suolaa
0,5 tl juustokuminaa
1,5 dl maitoa
nippu kevätsipulia (noin 5 kpl) hienonnettuna
2 vihreää chiliä mahdollisimman pieneksi hienonnettuna
250 g tuoretta pinaattia
1 munanvalkuainen
rypsiöljyä paistamiseen

Kuumenna pannulla hiukan vettä. Lisää pannulle tuore pinaatti. Sekoittele kunnes pinaatti  pehmenee. Siirrä sivuun levyltä ja anna jäähtyä.

Hienonna kevätsipuli ja chili. Kun pinaatti on jäähtynyt, purista siitä neste ja hienonna pinaatti.

Sekoita kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää muna, sulatettu voi ja maito. Sekoita tasaiseksi. Mausta taikina suolalla ja juustokuminalla.


Lisää taikinaan kevätsipulisilppu, hienonnettu chili ja hienonnettu pinaatti.

Vatkaa munanvalkuainen vaahdoksi. Sekoita vaahto varovasti pannukakkutaikinaan.

Kuumenna pannulla rypsiöljyä. Paista pannukakut miedolla lämmöllä. Annostele yhteen pannukakkuun noin 3 ruokalusikallisen verran taikinaa. Tasoita hiukan. Tarkoitus on, että taikinaa on noin puolen sentin verran, pannukakku kohoaa noin sentin vahvuiseksi paistettaessa. Paista pannukakkuja minuutin verran molemmilta puolilta. Nosta talouspaperin päälle, niin että ylimääräinen öljy imeytyy pois.


Tarjoile pannukakut lime-korianterivoin ja raikkaan salaatin kanssa. Kuvien salaatissa on salaatin lisäksi kurkkua juustohöylällä viipaloituna, muutama suikale punasipulia ja vahvan mintun ja korianterin lehtiä. Koristeluun on käytetty muutama rucolanverso, kun niitä sattui olemaan vielä hiukan jäljellä.


Ohje: Yotam Ottolenghi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti