keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Suklaa-vuohenjuustobrowniet


Päätin kokeilla äitienpäiväksi näitä brownieita, joihin sain ohjeen työkaverilta. Alkuperäisessä ohjeessa suklaataikinassa on 3 dl sokeria ja vähensin sen omissa leipomuksissani muistaakseni 2 desiin. Siitäkin huolimatta browniet ovat melkoisen tuhtia tarjottavaa, joten palat kannattaa leikata melko pieniksi. Kun palat kasaa tarjoilualustalle komeaksi keoksi ja lisää mukaan hedelmiä ja marjoja, saa aika näyttävän tarjottavan. Mielestäni tuon voi tarjoilla vaikka kakun sijaan juhlapöydässä.


Suklaataikinaan: 
200 g tummaa suklaata 
200 g voita  
3 kananmunaa  
3 dl sokeria  
2 dl vehnäjauhoja

Täytteeseen:  
200 g maustamatonta tuorejuustoa  
150 g vuohentuorejuustoa  
2 rkl vaniljasokeria  
1,5 dl tomusokeria 
2 kananmunaa




Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Anna jäähtyä hieman. Vatkaa sillä aikaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jäähtynyt suklaaseos kananmunavaahtoon ja sekoita varovasti. Siivilöi mukaan vehnäjauhot ja sekoita varovasti tasaiseksi.



Levitä noin puolet taikinasta voideltuun ja jauhotettuun paistosvuokaan (n. 20 x 30 cm).
Sekoita kaikki täyteen aineet ja levitä epätasaisesti vuokaan suklaataikinan päälle. Marmoroi tuorejuustotäytettä suklaataikinan sekaan lastalla tai lusikalla siten, että taikina ja täyte sekoittuvat hieman keskenään. Lisää päälle loput suklaataikinasta. Ei ole väliä, vaikka täyte ja taikina sekoittuvat hieman.


Paista 175-asteisessa uunissa 35 – 40 minuuttia. Älä paista liikaa, taikina saa jäädä kosteaksi. Jäähdytä vuoassa ja pidä jääkaapissa yön yli. Leikkaa annospaloiksi. Tarjoile sellaisenaan tai marjasoseen tai tuoreiden marjojen tai hedelmien kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti