torstai 29. kesäkuuta 2017

Arkiruokaa: texmex-pastapaistos

Viime aikoina blogiin on tullut postitettua enemmän leivonnaisia ja smoothieita, mutta ruokaakin on toki tullut kokkailtua, ohjeet vaan ovat vielä omissa arkistoissa pelkkinä kuvina. Pitäisi saada ne kirjoiteltua ja kohta siihen on varmaan aikaakin, kun maanantaina alkaa kesäloma. Sitä odotellessa aloitetaan tällä pastapaistoksella. Pastapaistokset ovat helppoa arkiruokaa ja suhteellisen nopeita tehdä. Lisäksi niihin on helppo upottaa mitä  kaapista sattuu löytymään. Tästä paistoksesta tuli texmex-versio.



300 g pastaa (esim. fusilli tai penne)
400 g jauhelihaa
1 - 2 sipulia hienonnettuna
pieni punainen paprika
tacomaustetta maun mukaan
2 vihreää chiliä hienonnettuna
1 prk (230 g) tacokastiketta
1 dl oliiveja viipaloituna tai maun mukaan
1 prk maissia
rypsiöljyä paistamiseen
n. 300 g cheddaria raastettuna

Lisäksi:
rasiallinen kirsikkatomaatteja lohkottuna
2 pientä nippusipulia varsineen ohuina viipaleina
tuoreita yrttejä esim. timjamia, korianteria, persiljaa tai basilikaa hienonnettuna

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi. Siivilöi vesi ja laita takaisin kattilaan.

Tee texmex-kastike pastan kiehuessa. Kuumenna rypsiöljyä pannulla ja ruskista jauheliha. Lisää pannulle hienonnettu sipuli ja pieniksi paloiksi pilkottu paprika. Paista muutama minuutti. Mausta seos tacomausteella. Tacomaustepusseissa on yleensä niin reippaasti suolaa, että käytän mausteesta korkeintaan puolet siitä määrästä mitä pussien ohjeessa suositellaan. Mutta sitä kannattaa lisäillä oman maun mukaan.

Lisää pannulle vielä hienonnetut chilit ja tacokastike sekä puolen tacokastikepurkillisen verran vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita kattilaan pastan sekaan. Sekoita mukaan myös oliiviviipaleet, valutettu maissi ja puolet juustoraasteesta.

Kaada pastaseos uunivuokaan ja ripottele päälle loput juustoraasteesta. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia kunnes juusto sulaa ja saa hieman väriä.

Sekoita tomaattisalaatin kaikki ainekset keskenään ja tarjoile pastapaistoksen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti