sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Arkiruokaa: Aasialainen katkarapupasta

Vähän hassua, että tämä ohje ei ole päätynyt aiemmin blogiin, koska teen tätä katkarapukastiketta melko usein. Tekisin ehkä useamminkin, mutta lähikaupoissa ei myydä lainkaan thaibasilikaa, joten sen vuoksi pitää tehdä vähän pidempi kauppamatka. Muita aineksia onkin helppo pitää kaapissa jemmassa. Mikäli thaibasilikaa ei ole saatavilla, voi sen korvata perusbasilikalla. Kastike sopii hyvin myös nuudeleitten ja riisin seuraksi.


2 tl punaista thaicurrytahnaa
2 kesäsipulia varsineen tai 1 banaanisalottisipuli tai pätkä purjoa
1 valkosipulinkynsi
1 punainen paprika
2 dl kookoskermaa
n. 350 g katkarapuja
2 rkl rypsiöljyä
0,5 - 1 tl mustapippuria
ruukku thaibasilikaa 

Lisäksi:
spagettia


Keitä spagetti paketin ohjeen mukaan.

Leikkaa paprika kuutioiksi ja hienonna sipulit. Hienonna valkosipulinkynsi. Leikkaa thaibasilika suikaleiksi.

Kuumenna öljy pannulla. Lisää currytahna pannulle ja sekoittele minuutin verran. Lisää pannulle hienonnettu sipuli ja valkosipuli sekä paprikakuutiot. Sekoittele ja anna paistua noin 3 minuuttia. Lisää sen jälkeen pannulle kookoskerma. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta mustapippurilla. Lisää sulatetut katkaravut ja kuumenna parin minuutin ajan. Tarkista suola ja mausteet. Siirrä pannu levyltä ja lisää lopuksi mukaan thaibasilika.

Tarjoile spagetin, nuudeleiden tai riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti