sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Cheddar- ja jalapenoskonssit

Luulisin, että olen tehnyt skonsseja joskus kotitaloustunnilla. Nyt oli aika kokeilla niitä uudelleen, koska halusin jotain pientä suolaista teen kanssa tarjottavaksi. Tässä ohjeessa kiinnosti se, että juusto oli kuutioina eikä raasteena kuten normaalisti ja mukana oli vielä jalapenojakin. Ostin chilisekoituksen ja luulen, että toinen jalapenoistani olikin miedompi vihreä chili, mutta eipä tuolla ollut niin väliä. Kukin laittakoon chiliä oman makunsa mukaan. Näillä kahdella chilillä mausta tuli hyvin mieto ja olisin ehkä kaivannut hieman lisää potkua. Kolmas chili olisi ollut paikallaan.

120 g cheddaria kuutioina
2 jalapenoa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl leivinjauhetta
100 g voita
1,25 dl kermaa
2 munaa

Voiteluun:
1 muna
1 tl vettä
Poista jalapenoista siemenet. Leikkaa jalapenot pieneksi silpuksi.


Sulata pannulla puoli ruokalusikallista voita. Lisää pannulle jalapenot. Anna jalapenojen pehmetä voissa miedolla lämmöllä noin pari minuuttia. Siirrä pannu sivuun ja anna jäähtyä.
Leikkaa cheddar pieniksi kuutioiksi.



Sekoita cheddarkuutiot ja jäähtynyt jalapenosilppu pienessä kulhossa, lisää mukaan 1 rkl jauhoista.
Sekoita loppujen jauhojen sekaan suola ja leivinjauhe. Nypi voi taikinaan.
Vatkaa munat ja kerma kevyesti sekaisin. Sekoita munaseos jauhoseokseen. Sekoita lopuksi mukaan cheddar-jalapenoseos. Sekoita kunnes ainekset ovat sekoittuneet tasaisesti.


Kaada taikina jauhotetulle työtasolle ja pyörittele siitä pallo. Taputtele taikina noin 1,5 sentin vahvuiseksi pyöryläksi.



Ota taikinasta pyöreällä muotilla tai jauhotetulla lasilla kiekkoja.

Asettele kiekot uunipellille leivinpaperin päälle.




Vatkaa muna ja vesi sekaisin. Voitele kiekot seoksella.




Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes ovat kullanruskeita.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti