perjantai 13. huhtikuuta 2012

Parsaa ja sitruunaista kvinoaa

Ostin kuukausia sitten paketin kvinoaa, kun satuin kaivelemaan jotain samalta hyllyltä kaupassa. En ole käyttänyt kvinoaa koskaan ja sen jälkeen on ollut tarkoitus etsiä sopiva resepti. Tämä vaikutti kokeilemisen arvoiselle. Ruoka oli sitruunaisen raikasta ja keväisen makuista.



2 dl kvinoaa
5 dl kanalientä
1 tl suolaa
6 vihreää parsanvartta
3 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
1 nippu tilliä
1 sitruunan kuori ja mehu
suolaa ja mustapippuria



Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi. Keitä kvinoaa noin 15 minuuttia kannen alla. Lisää keitinveteen tarvittaessa suolaa.

Leikkaa parsasta nuput. Ne voi jättää kokonaisiksi. Halkaise varret neljään tai kahteen osaan vahvuudesta riippuen, pilko vielä 2 - 3 sentin pätkiksi. Silppua tilli, raasta sitruunankuori ja puserra sitruunasta mehu.



Kun kvinoasta on haihtunut vesi, lisää parsat kattilaan. Sekoita, aseta kansi kattilan päälle ja siirrä sivuun levyltä. Parsa kypsyy rapsakaksi kuuman kvonoan seassa 5 - 10 minuutissa.

Mittaa öljy kattilaan ja kuumenna. Lisää mukaan kuoritut kokonaiset valkosipulinkynnet. Anna kuumentua kunnes valkosipulit saavat hieman väriä. Siirrä kattila sivuun ja nosta valkosipulinkynnet pois. Anna öljyn jäähtyä.

Murskaa valkosipulinkynnet ja tee niistä veitsellä tahnaa.



Kaada kvinoa ja parsa kulhoon, sekoita mukaan valkosipulinen oliiviöljy, tillisilppu ja sitruunan kuori ja mehu. Sekoita mukaan valkosipulitahnaa maun mukaan ja mausta mustapippurilla. Lisää tarvittaessa suolaa.



2 kommenttia:

  1. Tämä ohje tuli todelliseen tarpeeseen, kiitos! Olen nimittäin minäkin ostanut kuukausia sitten kvinoapaketin kaappiin, kun se sattumoisin osui silmiini siellä kaupassa jotain muuta etsiessä :) Valkosipulinen oliiviöljy antaa varmasti erinomaiset maut ruokaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten sattuikin :). Tässä tuntui olevan kaikki maut hyvin kohdallaan ja parsa jäi kivan rapeaksi, koska sitä ei keitetty lainkaan. Olin kyllä kvinoaa keitellessäni lievästi huolissani lopputuloksesta, mutta turhaan.

      Poista