sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Sitruunainen rahkakakku

Vihaan rusinoita. Niihin törmää useimmiten juuri rahkaleivonnaisissa. Omani ovat aina rusinattomia. Niin kuin tämä kakkukin. Maku on melkoisen sitruunainen ja mukavan raikas.


Pohjaan:

125 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 rkl kiehuvaa vettä
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen:

4 munaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan mehu
2 dl rahkaa

Pinnalle:

2 - 3 dl kermaviiliä vuoan koosta riippuen
(halkaisijaltaan 24 cm vuoka vaatii 3 dl)

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja vesi hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja sekoita jauhot taikinaan.

Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa munat, vaniljasokeri ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sitruunamehu ja rahka. Kaada seos pohjan päälle ja kypsennä kakku 200 asteessa, kunnes sen pinta on hyytynyt eli noin 30 minuuttia.

Levitä kermaviili kakun pinnalle ja jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia.

HUOM! Käytin leipomisessa halkaisijaltaan 24 cm vuokaa. Pohjataikina oli aavistuksen vaikea levittää, koska sitä oli suhteessa melko vähän. Lisäksi tämän kokoiseen vuokaan pinnalle tulevaa kermaviiliä on liian vähän, sitä pitäisi olla noin 3 dl.

Koristele maun mukaan. Tämän kakun päällä on kuivattuja ananaskukkia.



4 kommenttia:

  1. Sitruunaisuus rahkakakussa on plussaa ja vielä parempi juttu on se, ettei kakussa ole rusinoita. Hyi yöks niitä. Minä en tykkää rusinapullasta, rusinakeitosta, simarusinoista, enkä mistään, missä rusinoista tulee lötköjä ja pulleita.

    Ananaskukkaset ovat mielettömän hienoja!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täysin samaa mieltä rusinoista. Ällöttäviä lötköjä.

      Ananaskukat olivat kuvissa niin nättejä, että pakkohan niitä oli kokeilla. Laitan niitä vielä joskus kuppikakkujen koristeeksi.

      Poista
  2. Noita ananaskukkia mietin kuumeisesti, että mitä ovatkaan. Hyvä kun paljastit, niin ei jäänyt vaivaamaan.
    Mulle maistuu rusinatkin, varsinkin ne pullukat simarusinat ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ananaskukat olivat kiva luonnollinen vaihtoehto koristeluun.

      Nypin aina rusinat kaikesta pois, jos vaan olen sellaisessa seurassa, että kehtaan tehdä niin :).

      Poista