sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Pekonia ja munia paahtoleivällä

Sunnuntaiaamuisin on yleensä hieman enemmän aikaa kokata aamiaistakin. Näihin muffinsivuoissa tehtyihin aamiaisleipiin ei mene hirveästi aikaakaan ja näyttäväthän ne söpömmiltä kuin tavalliset voileivät.


paahtoleipää (mitä isompaa sitä parempi)
pekonia
pienehköjä munia (1 per annos)
mustapippuria
(suolaa)
sileälehtistä persiljaa tai muita yrtinlehtiä


 Leikkaa paahtoleivistä reunat. Kauli leivät ohuiksi. Asettele leipälevyt muffinsipellille ja muotoile hieman. Pienet repeämät eivät haittaa.

Paista pekoni rapeaksi pannulla. Leikkaa sen jälkeen pieneksi silpuksi.

Ripottele pekonia leipäkuppeihin. Riko päälle muna. Mausta vastajauhetulla mustapippurilla ja suolalla.


Hyydytä 175 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kauemmin sen mukaan miten kypsiä haluat munista.

Koristele tuoreilla yrteillä, myös rucola sopii hyvin.


Pekonin voi korvata vaikka:
lämmin- tai kylmäsavulohella
ilmakuivatulla kinkulla
tuoreella pinaatilla ja fetalla
tomaatti- ja basilikaseoksella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti