Aluksi epäilin, että Delicious.-lehdestä bongattu kakku on monimutkainen tehdä. Erehdyin. Vaikka siinä on monta vaihetta, niin kakku valmistui suhteellisen helposti. Lopputulos oli odotetusti herkullinen. Rapeakuorinen, kostea suklaakakku maistuu juuri sopivan miedosti amaretto-liköörille.
200 g hyvälaatuista tummaa suklaata
100 g voita
5 munaa
2,5 dl sokeria
1 vaniljatanko
1 vaniljatanko
2 rkl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
0,25 dl amaretto-likööriä
10 amaretti-keksiä (tai reilummin pienempiä amarettino-keksejä)
Voiteluun:
voita
Koristeluun:
suklaata
amaretti- tai amarettino-keksejä
kaakaojauhetta
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Voiteluun:
voita
Koristeluun:
suklaata
amaretti- tai amarettino-keksejä
kaakaojauhetta
Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä. Sulata suklaa vesihauteessa. Kun suklaa on sulanut, lisää sekaan pehmä voi. Sekoita tasaiseksi.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri
vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mukaan vaniljatangon siemenet, siivilöity perunajauho/leivinjauheseos ja amaretto-likööri.
Lisää keltuaisvaahto voi-suklaaseokseen kolmasosa kerrallaan ja sekoittele varovasti.
Kääntele valkuaisvaahto kolmasosa kerrallaan varovasti kakkutaikinaan.
Voitele irtopohjaisen vuoan reunat reilusti voilla. Leikkaa leivinpaperi vuoan pohjalle sopivaksi. Vuokaa ei korppujauhoteta.
Kaada kakkutaikina vuokaan. Upota amaretti-keksit kokonaan taikinaan. (Kuvassa niitä ei ole vielä upotettu). Tasoittele pinta.
Paista 175 asteessa noin 30 - 40 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.
Anna kakkupohjan jäähtyä kunnolla vuoassa. Irroita pohja vuoasta, poista pohjan leivinpaperi. Siirrä kakku tarjoilualustalle.
Koristele kakku kaakaojauheella, kokonaisilla ja murennetuilla amaretti- tai amarettino-kekseillä ja suklaalastuilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti