lauantai 16. maaliskuuta 2013

Sienipiirakat

Näissä pikkupiirakoissa on kiva ja hiukan erilainen pohja, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla. Piirakoiden ohje on vanha ja täytyy sanoa, että täyte kaipaisi vähän kevennystä ja päivitystä tähän päivään. Täytyypä viritellä jotain jossain vaiheessa. Mutta kyllähän nämäkin hyvälle maistuivat.


Täyte:
1,5 l tuoreita suppilovahveroita
2 sipulia
muutaman rosmariininoksan lehdet silputtuina
3 rkl öljyä
4 rkl korppujauhoja
2 dl kuohukermaa
1,5 dl vettä
0,5 tl valkopippuria
0,5 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa


Hienonna sienet ja sipulit. Paista sieniä kuumalla pannulla kunnes neste on haihtunut. Kuumenna öljy toisella pannulla. Lisää sipulisilppu ja rosmariinisilppu pannulle. Kuullota muutama minuutti. Lisää sienet. Kuumenna hetken aikaa.


Lisää korppujauhot ja sekoita hyvin. Kaada joukkoon kerma ja vesi.


Anna hautua 10 minuuttia välillä sekoitellen.


Taikina:
5 dl vettä
1 tl suolaa
1 dl öljyä
3 dl vehnäjauhoja
2,5 dl grahamjauhoja
3 munaa

Kiehauta vesi isossa kattilassa. Lisää joukkoon öljy. Sekoita jauhot keskenään ja kaada ne kerralla kiehuvaan nesteeseen. Sekoita jauhot tasaiseksi. Jatka sekoittamista kunnes taikina on kiinteää ja irtoaa selkeästi kattilan reunoilta. Anna jäähtyä.
Vatkaa jäähtyneeseen taikinaan munat yksitellen. Nosta taikina kattilasta ja pyöritä tangoksi jauhotetulla alustalla.

Paloittele tanko 20 osaan. Pyöritä palloiksi ja aseta pellille. Kasta juomalasin pohja jauhoihin ja paina sillä syvennys keskelle piiraita. 


Täytä syvennys sienimuhennoksella.


Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia.


Pomottajana sienimetsällä - Sulo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti