Etsin netistä käännöstä maa-artisokille ja törmäsin vahingossa Jamie Oliverin maa-artisokkareseptiin. Näytti niin hyvälle, että seuraavana päivänä piti mennä ostamaan maa-artisokkia. Edellisellä viikolla olin jo onnistunut saamaan tuoreita laakerinlehtiä Stockmannilta, joten niitä ei tarvinnut lähteä metsästämään. Vaikka valmiit maa-artisokat näyttivät yhtä tylsille kuin paistetut perunat, niin maku olikin jotain aivan muuta. Täydellinen lisuke paahtopaistille.
600 g maa-artisokkia
2 valkosipulinkynttä
muutama tuore laakerinlehti
loraus valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
Paistamiseen:
oliiviöljyä
Leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Kuori maa-artisokat ja pilko paloiksi.
Kuumenna öljy pannulla. Paista maa-artisokat kullanruskeiksi keskilämmöllä. Lisää pannulle valkosipuli ja muutama tuore laakerinlehti. Lorauta sekaan hieman valkoviinietikkaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hauduta kannen alla, kunnes maa-artisokat ovat pehmenneet (n. 20 - 25 minuuttia).
Poista kansi ja laakerinlehdet. Nosta lämpöä ja paista vielä pari minuuttia, jotta pinnasta tulee rapea.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti