Maaliskuun kirpakkaa talvista viikonloppua lämmittä mukavasti mausteinen väliamerikkalainen kanapata. Harmi, että tuoreita laakerinlehtiä löytyy harvoin kaupoista.
Maustetahnaan:
2 tl kurkumaa
4 tl juustokuminaa
2 tl paprikaa
6 mustapippuria
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl korianterinsiemeniä
0,5 tl neilikkaa (tai 6 kokonaista neilikkaa)
6 maustepippuria
1 iso tuore jalapeno tai muuta chiliä maun mukaan
1 tl raastettua appelsiininkuorta
1 tl Maldon merisuolaa
Poista jalapenosta siemenet ja pilko pieneksi. Jauha maustepippurit, mustapippurit ja korianterinsiemenet (ja neilikat) hienoksi huhmareessa.
Lisää kurkuma, juustokumina, paprika, mustapippuri, suola ja pilkottu chili. Hiero tahnaksi huhmareessa. Lisää lopuksi raastettu appelsiininkuori ja omenaviinietikka.
Lisää kurkuma, juustokumina, paprika, mustapippuri, suola ja pilkottu chili. Hiero tahnaksi huhmareessa. Lisää lopuksi raastettu appelsiininkuori ja omenaviinietikka.
Pataan:
6 kanan rintapalaa (niitä paksuja siis) tai 6 kanan koipea tai molempia
1 punainen paprika
1 iso punasipuli
5 - 6 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattisosetta
1 tl savupaprikajauhetta
annos maustetahnaa
2 (tuoretta) laakerinlehteä
4 keskikokoista rosamunda perunaa
2 porkkanaa
3 luumutomaattia
2 dl pitkäjyväistä riisiä
6 - 7 dl mietoa kanalientä
1 pss pakasteherneitä
(suolaa ja pippuria)
rypsiöljyä
ruukku lehtipersiljaa
puoli ruukkua korianteria
Kuutioi paprika, porkkanat ja perunat saman kokoisiksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Paloittele tomaatit.
Kuumenna öljy padassa. Paista kananpalat kullanruskeiksi. Nosta pois padasta.
Kuullota paprikakuutioita, sipulia ja valkosipulia padassa noin 3 minuuttia. Lisää mausteseos, tomaattisose ja savupaprikajauhe. Kuumenna pari minuuttia.
Lisää ruskistetut kananpalat pataan.
Lisää pataan kanaliemi ja laakerinlehdet. Sekoita mukaan perunakuutiot, porkkanakuutiot, paloitellut tomaatit ja riisi.
Hauduta miedolla lämmöllä 30 - 40 minuuttia.
Lisää valmiiseen pataan jäiset herneet. Anna padan olla liedellä sen aikaa, että herneet sulavat ja lämpiävät.
Sekoita pataan ennen tarjoilua silputtua lehtipersiljaa ja korianteria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti