Vichy on kaunis, pieni kylpyläkaupunki Ranskassa ja tunnettu tietysti terveysvaikutteisesta mineraalivedestään. Source des Célestins tarjoaa myös mahdollisuuden maistella tuota kuuluisaa vettä. Vichyssa pääsin aikoinaan toteamaan, että mikroaaltouunissa voi säilyttää juustoja ja että hyvää ranskalaista ruokaa ei voi pilata edes tarjoilemalla pihvin lisukkeena lämmitettyjä perunalastuja. Vichyn porkkanoita en Vichyssa syönyt, mutta niitä olen sittemmin kokkaillut moneen kertaan - erityisesti kesäisin, kun porkkanat ovat parhaimmillaan.
4 porkkanaa
1 rkl voita
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
vettä
sileälehtistä persiljaa
Kuori ja viipaloi porkkanat. Siirrä viipaleet laakeaan kattilaan ja lisää vettä sen verran, että porkkanat peittyvät. Lisää veteen voi, sokeri ja suola. Keitä ilman kantta kunnes vesi on haihtunut.
Koristele porkkanat persiljasilpulla.
Vichyn kaupungin nähtävyyksiin voi muuten tutustua virtuaalikierroksilla täällä. Kartan vasemmasta sivusta nähtävyyksiä klikkaamalla pääsee katselemaan ympärilleen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti