Ruotsalaisessa Hembakat-lehdessä (2/2013) oli ohje Nutella-karamelleihin, joissa on suolapähkinöitä ja muroja. Ohje oli todella helppo ja karkit jähmettyivät nopsasti. Jos jättää suklaakuorrutteen pois, voi karkkeja napostella jo tunnin päästä. Itse pidin suklaakuorrutetta aika turhana muutenkin - sillä saa tietysti suklaapatukkamaisen vaikutelman ja tasaisen pinnan, mutta luulenpa, että seuraavalla kerralla jätän suklaan pois ja ripottelen pinnalle suolapähkinärouhetta.
1 dl sokeria
2 dl vaaleaa siirappia
300 g Nutellaa
5 dl Special K muroja
1,5 dl suolapähkinöitä
200 g tummaa suklaata
Sekoita sokeri ja siirappi kattilassa. Kuumenna niin, että sokeri sulaa ja seos kiehahtaa. (Sekoitin seosta vasta loppuvaiheessa, kun tarkistin, että sokeri on sulanut.)
Siirrä kattila pois levyltä ja sekoita mukaan Nutella.
Sekoittele mukaan myös murennetut murot ja suolapähkinärouhe.
Ohjeen mukaan seoksen voi kaataa leivinpaperille parin sentin kerrokseksi. Käytin kuitenkin kertakäyttöistä alumiinista uunivuokaa (323 x 195 mm), johon sipaisin talouspaperilla hiukan öljyä. Tein vain puolikkaan annoksen ja sillä sai täytettyä hieman alle puolet vuoasta. Koko annoksella saisi melkein koko vuoan täyteen. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa tunnin verran.
Sulata suklaa vesihauteessa. Levitä suklaa vuokaan karamellimassan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa.
Leikkaa jähmettynyt karamellimassa sopivan kokoisiksi karamelleiksi.
Sulata suklaa vesihauteessa. Levitä suklaa vuokaan karamellimassan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa.
Leikkaa jähmettynyt karamellimassa sopivan kokoisiksi karamelleiksi.
Nämä karkit ilman suklaakuorrutetta |
Ilman suklaakuorrutetta karkit olivat enemmän minun makuuni |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti