perjantai 19. huhtikuuta 2013

Vappupiknik-kakku

Tämä on jo kolmas kerta kun kirjoitan tästä kakusta blogiin, mutta näin ennen vappua ja vappupiknikkejä voi muistuttaa siitä miten kätevä vuokaan tehty täytekakku on kuljettaa vaikka minne. Lisäksi sen tekeminen onnistuu aika takuuvarmasti - pohja ei mitenkään voi lässähtää, koska se on vain hiukan vahvempi kuin kääretorttupohja. Kermavaahdon vatkaaminen ja yhdistäminen rahkaankin onnistuu varmasti kaikilta. Hyytelösokerin käyttö kiilteessä on todella helppoa, mutta jos se tuntuu ylivoimaiselta, niin kakku kyllä onnistuu ilman kiillettäkin.


Viimevuotinen ennen vappua tehty eka kokeilu ei ollut täydellinen valinta hedelmien osalta. Käytin liian isoja paloja ja rakennekin oli vähän väärä. Kesän kokeilu kotimaisilla mansikoilla oli todella onnistunut.


Tähän kakkuun on käytetty koristeeksi:

noin 10 isoa ulkomaista mansikkaa
rasiallinen ananaskirsikoita
1 kiivi
3 passionhedelmää
muutama pieni mintunlehti on lisätty vasta hyytelösokerikiilteen päälle




Edellä mainitut hedelmät sopivat ohutpohjaiselle kakulle mainiosti ja maistuvat hyville yhdessä. Passionhedelmien siemenistä ehkä kannattaa varoitella syöjiä, etteivät suotta pelästy mikä hampaissa rapsahtelee.


Kakun ohje löytyy täältä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti