lauantai 1. kesäkuuta 2013

Rucola-munakkaat ja avokado-ananassalsa

Resepti on poimittu vanhasta Glorian ruoka ja viini -lehdestä. Munakkaat olivat hyviä, mutta salsaan olin hiukan pettynyt. Viismausteen sijasta olisi varmaan kannattanut käyttää chiliä, niin salsa olisi saanut vähän potkua.



Avocado-ananassalsa:
1 kypsä avokado
1 rkl sitruunamehua
neljännes tuoreesta ananaksesta
pieni punasipuli
merisuolahiutaleita
vastajauhettua mustapippuria
0,25 tl viismaustetta

Kuori ja halkaise avokado. Poista kivi. Leikkaa avokado tasakokoisiksi kuutioiksi. Pirskottele kuutioille sitruunamehua tummumisen estämiseksi.

Kuori ananas ja poista puumainen keskiosa. Leikkaa neljännes hedelmästä tasakokoisiksi kuutioiksi.

Kuori punasipuli ja leikkaa se mahdollisimman pieniksi kuutioiksi.

Sekoita salsan ainekset yhteen ja mausta suolalla, mustapippurilla ja viismausteella.


Munakkaat:
4 kananmunaa
1 dl ruokakermaa
merisuolahiutaleita
0,5 tl rouhittua roseepippuria
1 dl silputtua villirucolaa
0,25 tl jauhettua muskottipähkinää

Paistamiseen:
rypsiöljyä

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää ruokakerma, suola, roseepippuri, rucolasilppu ja muskotti. Sekoita tasaiseksi.

Kuumenna ohukaispannu. Voitele öljyllä syvennykset. Annostele pari ruokalusikallista munakasseosta kuhunkin syvennykseen. Paista munakkaiden molemmat puolet keskilämmöllä kauniin värisiksi.

Tarjoa heti salsan kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti