maanantai 14. huhtikuuta 2014

Suolaisenmakeat palsternakkasipsit

Donna Hay twiittasi tästä palsternakkasipsiohjeestaan. En älynnyt laittaa suosikkeihin juuri sillä hetkellä ja sitten unohdinkin kenen ohjeesta oli kyse. Googlaamallakaan ei löytynyt. Onneksi muistui mieleen ja kävin kaivelemassa ohjeen Donna Hayn sivustolta. Suolaisenmakeat palsternakkasipsit eivät kyllä ole mitään kovin kevyttä naposteltavaa, vaikka ne onkin paistettu uunissa. Hyviä ne kuitenkin ovat. Tuoksuivat muuten uunissa ollessaan erehdyttävästi pullalle.


4 palsternakkaa (n. 150 g painoisia)
100 g voita
0,5 dl ruskeaa sokeria
suolahiutaleita

Kuori palsternakat ja höylää niistä kuorimaveitsellä tai mandoliinilla pitkiä nauhamaisia suikaleita.


Sulata voi kulhossa. Pyörittele palsternakkanauhat sulaneessa voissa ja ripottele mukaan sokeri ja suolahiutaleet. Sekoita hyvin.

Asettele leivinpaperin päälle uunipellille yhteen kerrokseen. Tuosta koko määrästä tulee todennäköisesti noin 2 - 3 pellillistä.

Paista sipsejä 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia kunnes sipsit saavat vähän väriä. Sekoittele sipsit ja paista vielä n. 8 - 10 minuuttia.

Ota sipsit uunista, erottele toisistaan leivinpaperille ja anna jäähtyä hiukan. Sipsit rapsakoituvat jäähtyessään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti