torstai 30. lokakuuta 2014

Malesialainen kana

... kanelista, sokerista ja inkivääristä... niistä on malesialainen kana tehty...
Malesialaisen kanan resepti löytyi brittiläisestä Delicious.-lehdestä. Kana ei paljon ulkonäöllään koreile, mutta maulla sitäkin enemmän. Minulla ei sattunut olemaan kurkumaa, joten jätin se pois ruoasta, kuten väristäkin voi päätellä. Laitoin kurkuman kuitenkin tuohon ohjeeseen mukaan.


8 kanan rintapalaa
1 rkl öljyä
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
3 - 4 keskivahvaa punaista chiliä (tai maun mukaan) hienonnettuna
1 sitruunaruoho uloimmat lehdet poistettuna ja sisus hienonnettuna
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
0,5 tl kurkumaa
1 kanelitanko
2 tähtianista
5 kaffir limetin lehteä
4 dl kookosmaitoa
1 dl kanalientä
loraus maapähkinäöljyä
1 rkl kalakastiketta
2 tl ruskeaa sokeria tai palmusokeria
2 limettiä lohkoina


Kuumenna öljy pannulla. Paista kanapaloihin pannulla kaunis ruskea pinta. Nosta kananpalat sivuun pannulta. 

Lorauta pannulle maapähkinäöljyä. Lisää pannulle hienonnettu sipuli ja sitruunaruoho, murskattu valkosipuli, hienonnetut chilit ja raastetu inkivääri. Kuumenna aineksia keskilämmöllä noin 2 minuuttia. Lisää kurkuma, kanelitanko, tähtianikset ja kaffir limetin lehdet. Paista vielä 3 minuuttia.

Sekoita mukaan kookosmaito ja kanaliemi. Lisää mukaan ruskistetut kananpalat ja anna porista miedolla lämmöllä vartin verran kunnes kana on kypsää ja kastike kiehunut kokoon.

Lisää lopuksi mukaan kalakastike ja ruskea sokeri. Sekoita.

Tarjoile keitetyn riisin ja limelohkojen kanssa.


2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen kana. Kertoivatko Delicious-lehdessä, mikä tekee siitä malesialaisen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi, että vastaaminen on kestänyt, on jäänyt bloggailu vähälle huomiolle parin viime viikon aikana. Olin ottanut talteen vain tuon ohjeen, enkä muista kerrottiinko siinä tarkemmin. Curryt yleensäkin taitavat olla osa malesialaista ruokakulttuuria.

      Poista