Vaihteeksi niitä ohjeita, joiden kokeiluun on ollut yritystä lähes koko kesän. Suomessa kun yleensä liiankin helppoa löytää raakaa mangoa, mutta silloin kun sitä tarvitsisi niin kaupassakin on vain täydellisen kypsiä yksilöitä. Sitten kun oli raakaa mangoa, niin ei ollut kookosvettä. Ja sitten puuttui tuore kookospähkinä. Nyt muuten puuttui kevätsipuli, mutta enää en jaksanut siirtää kokeilua myöhemmäksi.
Todella hyvä vaihtoehto perinteiselle coleslawlle ja sopi vallan mainiosti tuon hieman aasialaisesti maustetun pulled porkin seuraksi.
250 g punakaalia
puolikas kookospähkinä
1 raaka mango
1 salottisipuli
2 kevätsipulinvartta
ruukku thaibasilikaa
Leikkaa punakaali mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai juustohöylällä.
Leikkaa myös kookospähkinän sisus mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. En arvannut käyttää tähän mandoliinia, vaan käytin viipalointiin kuorimaveistä.
Leikkaa mango mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi ja silppua salottisipuli. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi.
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Thaibasilikan voi käyttää kokonaisina lehtinä tai hieman pienemmäksi leikattuna.
Kookoskastike salaatille:
0,75 dl kookosvettä
0,5 dl palmusokeria
1,5 rkl kalakastiketta
1,5 rkl limemehua
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna sokerin liueta nesteeseen. Sekoita kastike kaaliseoksen sekaan.
Possuun:
n. 800 g kassleria
3 rkl ruskeaa sokeria
1 rkl jauhettua korianteria
1 tl kuivattua chiliä
3/4 tl suolaa
1 dl ketsuppia
0,5 dl riisiviinietikkaa
2 dl vettä
3 rkl srirachaa
5 valkosipulinkynttä
2 sipulia
noin 5 sentin reilunkokoinen pala inkivääriä
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Sekoita sokeri, korianteri, chili ja suola mausteseokseksi ja hiero kasslerin pintaan.
Sekoita ketsuppi, riisiviinietikka, vesi ja sriracha.
Kuumenna kannellinen pata levyllä. Poista pata levyltä. Asettele padan pohjalle inkivääri kuorittuna ja viipaloituna, sipulit reiluina lohkoina ja valkosipulinkynnet kokonaisina. Kaada päälle ketsuppiseos ja aseta sitten pataan kassler.
Peitä pata kannella ja laita uuniin. Paista puoli tuntia 200 asteessa ja laske sen jälkeen lämpö 120 asteeseen. Paista 5 - 6 tuntia. Kääntele lihaa välillä ja valele päälle nestettä (kerran tunnissa riittää).
Kun liha on tarpeeksi kypsää eli silloin kun sen saa helposti revittyä haarukalla, poista padasta kansi ja nosta lämpö 200 asteeseen. Paista vielä 15 - 30 minuuttia, jotta pinta rapeutuu.
Revi possu kahdella haarukalla paloiksi ja poista näkyvä rasva. Padan pohjalle jäänyttä nestettä voi sekoittaa lihaan. Lisäsin itse kostukkeeksi soijaa-srirachaa-riisiviinietikkaa (noin 1 rkl kaikkia).
Coleslawn ohje: Donna Hay
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti