tiistai 8. elokuuta 2017

Flatbread

Ostin tässä jokin aikaa sitten torilta nipun punajuuria ja päätin tehdä osasta punajuurihummusta. Hummuksen seuraksi ajattelin leipoa flatbreadia, jota en ole aiemmin kokeillut. Siispä kaivelin netistä flatbreadin ohjetta ja valitsin tämän ohjeen sen vuoksi, että siinä oli käytetty valkosipulia ja yrttejä. Mä tungen yrttejä mielelläni joka paikkaan ja näin kesäaikaan niitä saa onneksi omista istutuksista. Muutin ohjetta ihan pienesti.


n. 15 g tuorehiivaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 rkl silputtuja yrttejä esim. rosmariinia ja timjamia
0,5 tl suolaa
1 rkl hunajaa
260 g vehnäjauhoja
1 rkl oliiviöljyä
1,8 dl kädenlämpöistä vettä

rypsiöljyä paistamiseen
(voisulaa viimeistelyyn)

Mittaa vesi kulhoon. Liuota mukaan hiiva. Lisää nesteeseen silputut yrtit, murskattu valkosipuli, suola ja hunaja. Lisää jauhot vähitellen. Vaivaa taikinaa noin 2 minuuttia. Lisää oliiviöljy vaivaamisen loppuvaiheessa.

Peitä kulho liinalla tai tuorekelmulla. Anna kohota tunnin verran.

Leikkaa kohonnut taikina 6 - 8 osaan. Mä en halunnut tehdä pyöreitä ja siistejä leipiä vaan kaulin palaset epäsäännnöllisen pitkulaisiksi soikioiksi.

Kuumenna valurautapannu kuumaksi. Lisää pannulle hieman rypsiöljyä. Paista leipiä 2,5 minuuttia toiselta puolelta. Älä koske leipiin paistumisen aikana. Käännä ja paista 2,5 minuuttia toiselta puolelta.

Leiville voi paiston päätteeksi sutia hieman voisulaa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti