sunnuntai 13. elokuuta 2017

Mustikkapannari

Mä olen tainnut tänä kesänä tehdä mustikanpoimintaennätyksen - peräti kaksi kertaa mustikkametsällä ja vieläpä kahden viikon sisään. Mutta tätä varten kyllä kannatti antaa muutaman hyttysen pistää. Mä olen pitkään selaillut noita Dutch baby -pannari ohjeita ja vaikka ne nyt eivät aineksiltaan ja maultaan poikkea suomalaisesta pannarista, niin tuo ulkonäkö on suloinen. Vähän epäilin, että nouseeko se kuitenkaan reunoiltaan, mutta hienohan tuosta tuli. Basilika sopii hyvin mustikoiden seuraksi.


2 munaa
1,25 dl maitoa
1,25 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
iso nokare voita
2 - 3 dl mustikoita (puolet pohjaan ja puolet koristeeksi)
tomusokeria
basilikanlehtiä


Lisäksi tarvitaan halkaisijaltaan 22 cm valurautapannu (tai uuninkestävä pannu). Laita pannulle iso nokare voita.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita samalla myös valurautapannu kuumenemaan uuniin. 

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito, vehnäjauho, suola ja sokeri ja sekoita vispilällä tasaiseksi.


Ota valurautapannu uunista kun voi on sulanut ja ruskistunut hieman. Kääntele pannua, jotta voisula leviää tasaisesti. Kaada taikina pannuun. Ripottele keskiosaan reilu desi mustikoita. Ihan reunoille niitä ei kannata laittaa, koska reunat kohoavat. Laita pannu uuniin keskitasolle.

Paista pannaria uunissa kunnes pannari on saanut kauniisti väriä pintaan (n. 15 - 17 minuuttia).

Siivilöi pannarin päälle tomusokeria, koristele lopuilla mustikoilla ja basilikanlehdillä tai basilikasilpulla. Pannarin seuraksi sopii mainiosti myös basilikasiirappi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti