sunnuntai 13. elokuuta 2017

Punajuurihummus

Tein punajuurihummusta pari viikkoa sitten tarjottavaksi flatbreadin kanssa. Ohje on Donna Hayn ja se näytti kerta kaikkiaan niin herkulliselta ja upean väriseltä, että oli pakko kokeilla. Alkuperäisessä ohjeessa ei ollut sumakkia, mutta lisäsin sitä hummukseen ja ripottelin hieman koristeeksikin.


260 g vähäsuolaisessa vedessä keitettyä punajuurta
1 prk (260 g) kikherneitä
 1 valkosipulinkynsi
1 sitruunan mehu
1 rkl tahinia
1 tl juustokuminaa
0,5 tl sumakkia
hieman mustapippuria
ripaus suolaa

Lisäksi:
kourallinen murskattuja saksanpähkinöitä
mintunlehtiä
oliiviöljyä
turkkilaista jogurttia


Kuori punajuuret ja keitä niitä vähäsuolaisessa vedessä kunnes ovat pehmeitä (n. 1 h, riippuu punajuurien koosta).

Valuta ja huuhtele kikherneet. Laita keitetyt punajuuret hieman pienemmiksi paloiteltuna, kikherneet, valkosipulinkynsi, sitruunanmehu ja tahini tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi massaksi. Mausta juustokuminalla, sumakilla, mustapippurilla ja suolalla.

Kaada hummus laakeaan tarjoiluastiaan, ripottele päälle murskattuja saksanpähkinöitä, mintunlehtiä ja sumakkia. Pirskottele päälle oliiviöljyä. Tarjoa lisäksi turkkilaista (tai kreikkalaista) jogurttia ja flatbreadia.


Hummukseen voi dippailla myös kasviksia ja se maistuu hyvälle myös paahtoleivän päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti