lauantai 23. syyskuuta 2017

Ryynimakkarat portviinissä

Onpa siitä taas aikaa, kun olen tänne päivittänyt reseptejä. Niitä olisi kuitenkin paljon jemmassa ja kuvattuna. Tämä on ihan tuore kokeilu tältä päivältä. Alkuperäinen ohje on Donna Hayn, mutta vaihdoin chorizot miniryynimakkaroihin ja sherryn portviiniin.


n. 500 g miniryynimakkaroita
10 pientä (banaani)salottisipulia
puolet kokonaisesta valkosipulista
pari oksaa tuoretta rosmariinia (+1 oksa koristeluun)
4 oksaa tuoretta oreganoa
2,5 dl portviiniä
n. 250 g terttukirsikkatomaatteja
suolaa
mustapippuria
rypsiöljyä


Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Leikkaa pienet salottisipulit kahteen tai neljään osaan sipuleiden koosta riippuen. Halkaise valkosipuli poikittain. Hienonna oregano ja rosmariini. 


Kuumenna rypsiöljyä pannulla. Lisää miniryynimakkarat pannulle. 
Paista matalalla lämmöllä 2 - 3 minuuttia, kunnes makkarat saavat väriä pintaan. Siirrä sen jälkeen makkarat pois pannulta. Lisää tämän jälkeen pannulle valkosipulin puolikas leikkuupinta alaspäin, salottisipulilohkot ja hienonnetut yrtit. Anna paistua 3 - 4 minuuttia. Lisää portviini ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä lientä kokoon minuutin verran.

Kaada liemi, sipulit ja valkosipuli uunivuokaan. Lisää makkarat ja terttukirsikkatomaatit.

Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 - 20 minuuttia.

Tarjoile perunamuusin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti