lauantai 31. maaliskuuta 2012

Kuivattuja ananaskukkia pääsiäiskakkuihin

Törmäsin netissä useissakin ulkomaisissa blogeissa kuivattuihin ananaskukkiin ja nappasin ohjeen Martha Stewartin sivuilta.


Kukkiin tarvitaan kokonainen tuore ananas.

Lämmitä uuni 100 asteeseen.

Leikkaa ananaksesta molemmat kannat . Leikkaa kuoret pois. Kaiva kaikki mustat pilkut pois terävällä veitsellä. On tarkoitus, että reunoissa on reilusti koloja, jotta kukista tulee luonnollisemman näköisiä. Itse sivuutin tuon kaivelun ja rikoin reunat vasta leikattuani ananaksen siivuiksi - en nimittäin tarvinnut montaa kukkaa.

Kun ananaksessa on sopivasti koloja, leikkaa ananaksesta mahdollisimman ohuita pyöreitä siivuja. Kovaa keskustaa ei saa poistaa.

Tarvittaessa kukan terälehtiä voi rikkoa tässä vaiheessa lisää.


Aseta ananassiivut uunipellille leivinpaperin päälle. Laita siivut 100 asteiseen uuniin ja kuivaa noin puoli tuntia. Käännä kukat toisin päin ja anna kuivua toiset puoli tuntia. Tarvittaessa uunia voi laittaa hieman kuumemmallekin, mutta samalla pitää vahtia, että kukat eivät kärähdä.

Oman kokemuksen mukaan kuivattamisessa meni hieman enemmän kuin tunti, ehkä siivut olivat pikkuisen paksumpia.

Lopputuloksen pitäisi olla kuiva, mutta ei rutikuiva, kukkia on pystyttävä muotoilemaan.

Muotoile siivut kukiksi sopivan kokoisissa astioissa. Omani laitoin munakennoon, mutta yhtä hyvin voisi käyttää munakuppeja tai vaikka muffinipeltiä.


Anna kukkien kuivahtaa muotoonsa kipoissa yön yli. Valmiit kukat muistuttavat kehäkukkia.

Käytä kakunkoristeena. Näyttävät näteiltä kuppikakun koristeenakin. Kuvan rahkakakkua ei ole vielä edes maistettu.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti