perjantai 3. elokuuta 2012

Kasviksia ja lohta uunissa

Tästä helpommaksi ruoanlaitto ei tule. Varsinainen kokkaaminen vie vain kymmenen minuuttia. Lopputulos näyttää ja maistuu hyvälle. Kasvikset maistuvat erillisenä lisukkeenakin ja lohen tilallahan voi käyttää mitä tahansa kalaa (pienemmät kokonaisina fileinä). Ohje oli brittiläisessä Delicious. -lehdessä (august/2012).


2 punasipulia kumpikin 4 lohkoksi leikattuna
2 punaista paprikaa leveinä suikaleina
1 keltainen paprika leveinä suikaleina
1 kesäkurpitsa halkaistuna ja sen jälkeen vahvoiksi siivuiksi leikattuna
1 valkosipuli kuorimattomana kahteen osaan leikattuna
2 keskikokoista tomaattia halkaistuna
250 g terttukirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
tuoreita timjaminoksia
puolen sitruunan mehu
kourallinen tuoreita basilikanlehtiä
4 annospalaa lohta (poistin fileestä nahan ja leikkasin lohen annospaloiksi)

Mausta lohipalat sitruunamehulla (säästä osa mehusta kasviksille), suolalla ja mustapippurilla. Jätä palat maustumaan.

Laita punasipulit, paprikat, kesäkurpitsa, valkosipuli ja isommat tomaatit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pirskottele päälle oliiviöljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Purista sitruunasta hieman mehua kasvisten päälle (jätä osa lohelle). Sekoittele hieman, jotta kasvikset maustuvat tasaisesti. Lisää mukaan muutama timjaminoksa. (Alkuperäisessä ohjeessa timjamia ei ole.)

Paahda kasviksia 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Lisää sen jälkeen mukaan terttutomaatit terttuina. Asettele lohipalat kasvisten päälle.

Paahda kasviksia ja lohta uunissa vielä 10 - 12 minuuttia kunnes lohi on kypsää ja kasvikset vielä rapeita. (Lyhyempikin aika riittää, 10 minuutissa omat lohipalani tulivat jo ylikypsiksi.)


Asettele kasvikset ja lohi tarjolle, ripottele päälle tuoreita basilikanlehtiä.




2 kommenttia:

  1. Katselinkin tätä reseptiä juuri kyseisen lehden kannessa! Se oli siinä niin ihanan herkullisen ja värikkään näköinen ja ihan yhtä hyvältä se näyttää täälläkin :) Ehkä minäkin kokeilen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lehden kuva näytti tosi houkuttelevalta. Vähän vaan kaduttaa, että en maustanut lohta enempää, vaikka ajattelin tehdä niin. Päätin sitten kuitenkin noudattaa ohjetta.

      Poista