torstai 30. elokuuta 2012

Glaseerattua punajuurta, yrteillä maustettua kanaa, pinaattia ja fetaa

Kanaohje on ruotsalaisesta ruokaohjelmasta Niklas Mat. Punajuurta kannattaa varata reilusti, se tekee ruoasta mehukkaamman. Eikä kannata tehdä leikata valkosipulia puolikkaiksi niin kuin minä tein, ruoka on nimittäin uunissa niin vähän aikaa, että valkosipulin maku ei ehdi tarttua. Järkevämpää olisi ollut murskata kokonaisia kynsiä hieman ja levitellä ne kananpalojen sekaan.


4 kanan rintapalaa
8 tuoretta punajuurta
oliiviöljyä
voita
nippu tuoretta timjamia
nippu tuoretta rosmariinia
2 tuoretta valkosipulia
4 rkl punaista balsamicoa
1 rkl sokeria
1 pss tuoretta pinaattia
200 g fetajuustoa
2 rkl kapriksia
suolaa
mustapippuria

Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja voita. Paista kananpaloihin kaunis pinta, mausta mustapippurilla ja suolalla. Asettele palat uunipannulle. Leikkaa rosmariinia hieman pienemmäksi, riivi timjaminlehdet varsista. Lisää yrtit kananpalojen päälle. Osan yrteistä voi laittaa kokonaisina oksina. Murskaa valkosipulinkynsiä hiukan ja ripottele kynnet kananpalojen sekaan. Pirskota valkosipuleiden päälle hieman oliiviöljyä. Paista 180 asteessa noin 15 minuuttia.


Kuori ja kuutioi punajuuret. Keitä punajuurikuutioita noin 15 minuuttia.


Valuta punajuurikuutoiden keitinvesi pois. Laita kuutiot kuumalle pannulle. Mittaa pannulle balsamico ja sokeri. Sekoittele kuutioita pannulla sen aikaa, että lähes kaikki neste on haihtunut. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Ota kananpalat uunista. Kaada päälle glaseeratut punajuurikuutiot. Ripottele päälle pinaatinlehdet, murenna mukaan feta. Koristele kapriksilla.




Ja punajuuren värjäämät sormet saa kätevästi puhtaiksi cif-hankausaineella :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti