Tunnustan, että texmexiä kokatessa käytän usein valmista salsakastiketta ja juustokastiketta. Tämän salsan jälkeen en taida enää ostaa valmista salsaa. Ikinä.
6 tomaattia
1 vihreä paprika
2 tuoretta jalapenoa
1 aji fantasy chili
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 limen mehu
kourallinen tuoretta korianteria
suolaa
pippuria
loraus oliiviöljyä
Halkaise tomaatit. Paahda tomaatinpuolikkaita tunti 175 asteisessa uunissa. Anna tomaattien jäähtyä. Poista jäähtyneistä tomaateista kova kantaosa.
Leikkaa paprika neljään osaan ja poista kanta ja siemenet. Halkaise chilit, poista kanta ja siemenet. Asettele paprika ja chilit uunipellille kuoripuoli ylöspäin. Paahda paprikaa ja chilejä uunissa grillivastuksen alla kunnes pinta mustuu. Siirrä paprika ja chilit kuumina kannelliseen rasiaan tai muovipussiin jäähtymään. Poista jäähtyneistä paprikasta ja chileistä kuori. Se lähtee helposti vetämällä.
Leikkaa sipuli lohkoiksi.
Laita kaikki ainekset korianteria lukuunottamatta tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.
Silppua korianteri ja sekoita valmiiseen kastikkeeseen.
Anna makujen tasaantua puolisen tuntia ennen käyttöä.
Leikkaa sipuli lohkoiksi.
Laita kaikki ainekset korianteria lukuunottamatta tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.
Silppua korianteri ja sekoita valmiiseen kastikkeeseen.
Anna makujen tasaantua puolisen tuntia ennen käyttöä.
Ohjeen chilit ovat melko mietoja, joten salsastakin tulee melko mietoa. Tulisemmasta tykkäävän kannattaakin korvata ohjeen chilit voimakkaammilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti