sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Päärynä-stilton pizza

Leila leipoo -ohjelmasta on tullut uusi suosikkini. Nyt oli pakko kokeilla Leilan pizzaa - ricottaa, tuoreita päärynöitä, stiltonia ja saksanpähkinöitä. Ihanaa. Kertakaikkiaan ihanaa. Pizza, jonka seuraava homejuustosta tykkäävä vieraani saa takuuvarmasti nenänsä eteen. Leila suositteleli pizzan seuraksi Barolo-viiniä. Täydellinen yhdistelmä.


En ehtinyt ajoissa tv:n viereen, joten minulta jäi näkemättä millaisen pohjan Leila leipoi. Netin ohjeen mukaan pizzaan kuului juuresta tehty taikina. Siihen ei tosiaankaan ollut aikaa, koska tätä oli kokeiltava asap. Tein siis vanhan ohjeen mukaan hiukan pienemmän annoksen ja korvasin osan vehnäjauhoista durumvehnäjauhoilla. Tein taikinasta kaksi pitkulaista pizzaa, vaihteeksi oli kiva kokeilla muutakin muotoa kuin iänikuista pyöreää.


Pohja:
1,5 dl kädenlämpöistä vettä
1 tl tuoretta hiivaa
ripaus suolaa
2 rkl öljyä
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl durumvehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja ripaus suolaa. Sekoita jauhot nesteeseen. Taikinaa ei tarvitse juurikaan vaivata. Jätä taikina puhtaan pyyhkeen alle kohoamaan noin tunniksi.


Täyte:
100 g ricottajuustoa
4 päärynää
200 g stilton-juustoa
50 g saksanpähkinöitä

Leikkaa päärynät ohuiksi viipaleiksi. Kauli taikina pariksi ohueksi levyksi. Voitele pizzapohjat ricottajuustolla. Peitä pizzapohjat päärynäsiivuilla. Leikkaa tai murustele stiltonjuusto ja asettele päärynöiden päälle. Murskaa saksanpähkinöitä hieman käsissäsi ja ripottele ne päällimmäiseksi.

 

Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Pizzakivellä paistettaessa aikaa menee puolet vähemmän.

 
 
Fenocchio Barolo Alko 428997

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti