sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Savulohi-purjofrittata


Frittata on sopivaa sunnuntaibrunssiruokaa. Tämä ohje on brittiläisestä Delicious.-lehdestä.


20 g voita
1 iso sipuli hienonnettuna
1 keskikokoinen purjo
6 munaa
nippu tuoretta tilliä hienonnettuna
150 g lämminsavustettua lohta
mustapippuria
suolaa



Leikkaa purjo noin 8 - 10 cm paloiksi ja leikkaa palat pitkittäin neljään osaan.

Kuumenna halkaisijaltaan 20 cm uuninkestävä paistinpannu ja sulata siinä noin kolmasosa voista. Lisää hienonnettu sipuli ja kuullota sipuli miedolla lämmöllä (noin 5 minuuttia).

 
Kuumenna sipulin pehmetessä kattilassa pieni määrä vettä. Lisää hieman suolaa. Lisää purjot 30 sekunniksi, kun vesi kiehuu. Siivilöi vesi pois.



Lisää purjot paistinpannulle sipulin sekaan ja sekoittele. Anna hautua pari minuuttia. Siirrä sen jälkeen sipuli-purjoseos sivuun ja anna jäähtyä hieman.



Vatkaa munat kevyesti kulhossa. Mausta mustapippurilla. Suolaa voi lisätä tarvittaessa, jos lohi ei ole kovin suolaista. Sekoita munaseokseen puolet hienonnetusta tillistä, savulohi reiluina paloina ja jäähtynyt sipuli-purjoseos.


 
Kuumenna loput voista paistinpannulla, jossa sipulit ja purjo kuullotettiin. Kun voi vaahtoaa, lisää pannulle munaseos. sekoittele hetken aikaa puulastalla.


Anna seoksen asettua ja paista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

Laita pannu grillivastuksen alle esilämmitettyyn uuniin ja paista, kunnes pinta on kullanruskea.

Ripottele valmiin frittatan päälle loput tillistä. Leikkaa valmiiksi paloiksi ja tarjoile leivän kanssa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti